Ι.Ν.Παναγίας Φανερωμένης Αίγιο: 100 χρόνια προσφοράς

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 22/10/2014

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε άλλη μια επετειακή εκδήλωση για τα 100 χρόνια προσφοράς και αγάπης του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Παναγίας Φανερωμένης  την Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2014   στον κινηματογράφο "ΑΠΟΛΛΩΝ" Αιγίου, όπου η παιδική χορωδία «ΓΑΛΙΛΑΙΑ» της Ενορίας Υπεραγίας Θεοτόκου Κοινοπιαστών της Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας, παρουσίασε τραγούδια και ύμνους προς την Υπεραγία Θεοτόκο, υπό τη διεύθυνση της κας Δήμητρας Καλογεροπούλου. Τα παιδιά της χορωδίας μάγεψαν το κοινό με τις αγγελικές φωνές τους, αποδίδοντας ύμνους προς την Παναγία, παραδοσιακά τραγούδια, καθώς και τραγούδια του Μάνου Χατζηδάκη.

Ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού, Αιδεσιμολογιότατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Αθανάσιος Λιακόπουλος, εκ μέρους του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, παρέδωσε στον Εφημέριο της Ενορίας Κοινοπιαστών και Ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας, Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Χρυσόστομο Κουτσούρη, μία εικόνα της Παναγίας Φανερωμένης, προκειμένου να φωτίζει και να ευλογεί το έργο της ενορίας, ενώ ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές της οργάνωσης της εκδηλώσεως, καθώς και της άψογης φιλοξενίας.

 Στη συνέχεια, η κα Γεωργία Καλύβα, πρώην Εκπαιδευτικός, μίλησε για τους Μαγουλιανίτες, ομάδα ανθρώπων προερχομένων από την Γορτυνία, οι οποίοι εγκαταστάθηκαν στο Αίγιο και με την σκληρή, αλλά εθελοντική προσφορά τους, συνέβαλλαν τα μέγιστα στην κατασκευή του Ιερού Ναού.

Τιμώντας την προσφορά των Μαγουλιανιτών, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Αμβρόσιος απένειμε στο Δ.Σ. του Συλλόγου Μαγουλιανιτών Αιγιαλείας τιμητική πλακέτα.

Στην προσφορά των Μαγουλιανιτών, αλλά και στην όμορφη βραδιά που χάρισε στο κοινό η «ΓΑΛΙΛΑΙΑ», αναφέρθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βρεσθένης κ. Θεόκλητος, ενώ ο π. Χρυσόστομος ευχαρίστησε το Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο και όλους τους συντελεστές για την πρόσκληση και την εξαίρετη φιλοξενία τους, προσφέροντας ως δείγμα ευγνωμοσύνης  τοπικά προϊόντα από την Κέρκυρα.

Την εκδήλωση έκλεισε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, ο οποίος απέδωσε τα εύσημα στην χορωδία για την παρουσία της, καθώς και σε όλους της συντελεστές της εκδηλώσεως.