Χριστιανή εις θάνατον γιατί προσέβαλε τον Μωάμεθ

Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 16/10/2014

Εις θάνατον καταδικάστηκε και σε δεύτερο βαθμό η χριστιανή Άσια Μπίμπι, στην οποία είχε επιβληθεί η θανατική ποινή πριν από 4 χρόνια, για βλασφημία, στο Πακιστάν.
Το δικαστήριο στο Πακιστάν απέρριψε σήμερα την έφεση που είχε υποβάλει η Μπίμπι, μητέρα 5 παιδιών, η οποία είχε κριθεί ένοχη για βλασφημία το Νοέμβριο του 2010 έπειτα από τις καταγγελίες γυναικών του χωριού της με τις οποίες είχε έρθει σε αντιπαράθεση και την είχαν κατηγορήσει ότι είχε προσβάλει τον προφήτη Μωάμεθ.

Οι γυναίκες αυτές είχαν αρνηθεί να πιουν νερό από ένα ποτήρι το οποίο είχε μόλις χρησιμοποιήσει η Άσια Μπίμπι κρίνοντας ότι αυτό το νερό ήταν ακάθαρτο διότι η χριστιανή είχε πιει πριν από εκείνες. Λίγες ημέρες αργότερα, οι γυναίκες αυτές ανέφεραν την υπόθεση αυτή σε έναν ιμάμη της περιοχής που έκανε μήνυση για βλασφημία εναντίον της νεαρής γυναίκας.

Η νεαρή χριστιανή θα προσφύγει πλέον στον Άρειο Πάγο, όπως δήλωσε ο δικηγόρος της.

Αρκετοί ιμάμηδες, περιλαμβανομένου του Κάρι Σαλίμ, που είχε καταθέσει τη μήνυση εναντίον της Μπίμπι, χαιρέτισαν σήμερα την απόφαση αυτή της Δικαιοσύνης και ενώ βρίσκονταν στην είσοδο του δικαστηρίου άρχισαν να φωνάζουν θρησκευτικά συνθήματα. «Θα μοιράσουμε γλυκά στους αδελφούς μας μουσουλμάνους, πρόκειται για μια νίκη για το Ισλάμ» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Σαλίμ.
(newsit.gr)