Ο πρώην Ζακύνθου, οι διοικητικές θέσεις και ο Θρησκευτικός τουρισμός

Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 09/09/2011

του Κώστα Ζαφειρίου

Δεν μπορεί να βρεθεί σε διοικητική θέση της Εκκλησίας ο  μητροπολίτης πρώην Ζακύνθου κ. Χρυσόστομος και επιπλέον όπως τονίζει εκκλησιαστική πηγή στο «ierovima», η Σύνοδος θα πρέπει να αποφασίσει αν θα παραμείνει  εκπρόσωπος  της Εκκλησίας σε θέματα θρησκευτικού τουρισμού .

Σύμφωνα με την εκκλησιαστική πηγή:

«Ο μητροπολίτης πρώην Ζακύνθου κ. Χρυσόστομος, ως γνωστόν υπέβαλλε την παραίτησή του για λόγους  υγείας και καταπονήσεως σωματικής  από το θρόνο της Ιεράς Μητροπόλεως Ζακύνθου. Η παραίτησή του έγινε αποδεκτή από τη Διαρκή Ιερά Σύνοδο. Πώς είναι δυνατόν λοιπόν, να αναλάβει ο καταπονημένος σεβασμιώτατος διοικητική θέση στην Εκκλησία; Επιπλέον η Διαρκής Ιερά Σύνοδος θα πρέπει να αποφασίσει αν θα πρέπει να παραμείνει ο σεβασμιότατος, πρόεδρος της Επιτροπής του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων, αφού στις επιτροπές προεδρεύουν εν ενεργεία μητροπολίτες »

 

Τα έγγραφα της παραιτήσεως του κ. Χρυσοστόμου έχουν αποσταλεί στο Εθνικό Τυπογραφείο και τις επόμενες μέρες αναμένεται να τυπωθεί το σχετικό ΦΕΚ. Αμέσως μετά τη δημοσίευση του ΦΕΚ, θα ορισθεί τοποτηρητής στην Ιερά Μητρόπολη Ζακύνθου και στη συνέχεια θα κινηθούν οι διαδικασίες για πλήρωση του κενού θρόνου.