Ούτε ένας μητροπολίτης στο Σύνταγμα

Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 06/02/2011

Με επιτυχία στέφθηκε η συγκέντρωση στο Σύνταγμα πιστών κατά της Κάρτας του Πολίτη. Περίπου 2000 πιστοί μεταξύ των οποίων, όπως αναμενόταν άλλωστε, δεν υπήρχε ούτε ένας μητροπολίτης, συγκεντρώθηκαν στο Σύνταγμα το μεσημέρι και με πλακάτ, πανό και συνθήματα εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην «Κάρτα του Πολίτη». «Ορθόδοξοι Έλληνες Αντισταθείτε», ήταν ένα από τα συνθήματα που κυριάρχησαν σε αυτή την πολιτισμένη εκδήλωση διαμαρτυρίας..

Την συγκέντρωση διαμαρτυρίας οργάνωσαν εκκλησιαστικές οργανώσεις, κληρικοί, μοναχοί και πολίτες και ήταν η δεύτερη μετά από ανάλογη εκδήλωση, η οποία έγινε τον περασμένο Δεκέμβριο, στο Σύνταγμα έξω από τη Βουλή. Στη συγκέντρωση μίλησαν ο αρχιμανδρίτης Σαράντος Σαράντης, ο Ηγούμενος της Μονής Τρικώρφου αρχιμανδρίτης. Νεκτάριος Μουλατσιώτης και ο ηγούμενος της (σχισματικής) Μονής Εσφιγμένου Μεθόδιος.

    Σύμφωνα με τους διοργανωτές η Συντονιστική Επιτροπή κατά της κάρτας του πολίτη, προτίθεται να οργανώσει μια ακόμη συγκέντρωση κατά της Κάρτας, στις 27 Μαρτίου 2011, Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως.