20 χρόνια από την αεροπορική τραγωδία στο όρος Όθρυς-Επιμνημόσυνη Δέηση

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 04/09/2011

Ήταν η νύχτα της 5ης Φεβρουαρίου 1991, όταν η Πολεμική Αεροπορία έχασε 63 εκλεκτά στελέχη της, καθώς αεροσκάφος C-130 συνετρίβη στην θέση Τσατάλι του Όρους Όθρυς, βυθίζοντας στο πένθος δεκάδες οικογένειες, αλλά και τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις. 

Στο σημείο της συντριβής, εδώ και αρκετά χρόνια, οικοδομήθηκε Ιερός Ναός προς τιμήν των Παμμεγίστων Ταξιαρχών και κάθε χρόνο στις 6 Σεπτεμβρίου, ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία μας τιμά το εν Χώναις Θαύμα του Αρχαγγέλου Μιχαήλ, τελείται Θεία Λειτουργία και επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη των, εν καιρώ ειρήνης, πεσόντων.

Ανάλογη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί και φέτος, την Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου, στην θέση Τσατάλι του Όρους Όθρυς, στην οποία θα προεξάρχει και θα ομιλήσει ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος & Αλμυρού κ. Ιγνάτιος, παρουσία των οικογενειών των πεσόντων και στελεχών της Πολεμικής Αεροπορίας. Την επιμνημόσυνη εκδήλωση συνδιοργανώνουν ο Σύλλογος Αλληλεγγύης Οικογενειών των 63 θυμάτων του Α/Φ C-130 Π.Α. και η Ένωση Αποστράτων Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας Επαρχίας Αλμυρού. 

Εκ του Γραφείου Τύπου