Ενορίτες της Αγίας Παρασκευής Χαλκίδος στην Τήνο

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 02/09/2011

Με τη χάρη του Θεου, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 31 Αυγούστου και Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011 η καθιερωμένη -προ ετών- διήμερη προσκυνηματική εκδρομή των ενοριτών της Αγίας Παρασκευής Χαλκίδος στην Τήνο.

Με την άγρυπνη φροντίδα του προϊστάμενου του Ιερού Ναού Παν/τάτου Αρχιμανδρίτου Συμεών Ηλιοδρομίτη και του Εκκλησιαστικού Επιτρόπου κ. Σωτηρίου Παπαϊωάννου, 100 ευλαβείς προσκυνητές αναχώρησαν για την Τήνο από το λιμάνι της Ραφήνας την Τετάρτη 31 Αυγούστου  στις 8.00 το πρωί.

Το απόγευμα της Τετάρτης 31 Αυγούστου, οι προσκυνητές επισκέφθηκαν την Ιερά Μονή Κεχροβουνίου Τήνου και τον Ιερό Ναό της Ευαγγελιστρίας, όπου παρακολούθησαν τον Εσπερινό που τέλεσε ο Παν/τατος Αρχιμανδρίτης Αιμιλιανός Χρήστου, προϊστάμενος του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος και την Ιερά Παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο, που τέλεσε ο Παν/τατος Αρχιμανδρίτης Συμεών Ηλιοδρομίτης, προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής Πολιούχου Χαλκίδος.

Την Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου το πρωΐ, τελέσθηκε στον Ιερό Ναό της Ευαγγελιστρίας Θεία Λειτουργία για την έναρξη του Νέου Εκκλησιαστικού Έτους.