Η ανακομιδή των Λειψάνων του Αγ. Νεκταρίου στον Ι.Ν. Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 02/09/2011

Με ευλάβεια θα τιμηθεί στο Ναό της Αγίας Μαρίνης  Ηλιουπόλεως, η ανακομιδή των Λειψάνων του Αγίου Νεκταρίου στο παρεκκλήσιο του Αγίου, κάτωθεν του Ναού και με είσοδο από την οδό Αγίας Μαρίνης 39.

Την παραμονή 2 Σεπτεμβρίου στις 19:00, θα ψαλλεί Εσπερινός. Την ημέρα της εορτής θα τελεσθεί Θεία Λειτουργία με Όρθρο από τις 7:30, κατά το οποίο και θα ψαλούν τα εγκώμια στον Άγιο.

Των ακολουθιών θα προστεί ο στρατιωτικός ιερεύς, Πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Γκούσκος, ενορίτης της Αγίας Μαρίνης.

Στο μεταξύ την Τρίτη 30 Αυγούστου στις 20:00 το βράδυ, 85 πολωνοί από το Μπιαλίστοκ και το Σούπραλς, με επικεφαλείς τους, τον Ηγούμενο π. Ανδρεά Μπροκόφσκι, από το Ιερά Μονή Ευαγγελισμού στο Supraśl, τον Πρωτοπρεσβύτερο π. Adam Sawicki από τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Νικολάου Białystok και το Διάκονο π. ΔημήτριοTichoniuk από την ενορία του Supraśl και συνοδευόμενοι από τους νεαρούς έλληνες διακονητές τους, επισκέφτηκαν την Ενορία.

Μετά από μικρή δέηση και το καλωσόρισμα τους από τον πρόεδρο της εκκλησιαστικής κοινότητας μας Αρχιμανδρίτη π. Σεραφείμ Δημητρίου, προσκύνησαν τα λείψανα του παιδομάρτυρα Γαβριήλ, πήραν ως ευλογία εικόνα με τους προστάτες του Ναού.

Εν συνεχεία ξεναγήθηκαν στο Ναό τα παρεκκλήσια της Οστρομπράμσκας και του Αγίου Νεκταρίου,  στις αίθουσες του Πνευματικού Κέντρου, όπου είδαν και από φωτογραφίες το ίδρυμα του Παιδικού Σταθμού της Ενορίας, και κατέληξαν στην αίθουσα δεξιώσεων όπου τους παρετέθει δείπνο.