Εκθεση αγιογραφίας:«Χριστούπολις: Χριστώνυμος ομολογία»

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 30/08/2011

Κύκλος εκδηλώσεων και παρεμβάσεων, που περιστρέφονται γύρω από τον γενικό τίτλο «Χριστούπολις: Χριστώνυμος ομολογία», ξεκινά από σήμερα με πρωτοβουλία της καβαλιώτικης εφημερίδας «Χρονόμετρο».

Η πρώτη εκδήλωση, η οποία περιλαμβάνει έργα αγιογράφων από διάφορα σημεία του ν. Καβάλας, (κυρίως από την πόλη, τον δήμο Παγγαίου και τον δήμο Θάσου), θα πραγματοποιηθεί στην Δημοτική Καπναποθήκη Καβάλας και θα έχει διάρκεια έως την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου.
Απόψε (30/8), στις 8.30, θα γίνουν τα εγκαίνια της έκθεσης αγιογραφίας και θα πραγματοποιηθεί ομιλία του γέροντα Πατάπιου από τα Καυσοκαλύβια του Αγ. Όρους, με θέμα «Εικόνες: Ανταύγειες της αιωνιότητας». Μιλώντας για το θέμα που θα αναπτύξει ο γέροντας Πατάπιος σημειώνει ότι:
«Χωρίς να στερούν από το θεατή – πιστό τη χαρά των αισθήσεων, που πάντα παράγει μια μεγάλη τέχνη όπως η ορθόδοξη εκκλησιαστική ζωγραφική, οι εικόνες κατορθώνουν να γίνονται πύλες εισόδου στο «μυστήριον ξένων και παραδόξων»».

Συνδιοργανωτές στην εκδήλωση είναι η Περιφέρεια Α.ΜΑ.-Θ., ο δήμος Καβάλας και η ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ, καθώς και ο δήμος Παγγαίου. Οι εκδηλώσεις τελούν υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου.