Αρχιμανδρίτης κατά …λοστρόμων

Ο Ενορίτης | Δημοσίευση: 26/08/2011

Ο αρχιμανδρίτης επέστρεφε χθες  Πέμπτη από τη Ζάκυνθο όπου συμμετείχε στις λατρευτικές εκδηλώσεις για τον Άγιο Διονύσιο. Επιβιβαζόμενος με αυτοκίνητο  φίλου του από τη Ζάκυνθο στο πλοίο, φρόντισε να μπει τελευταίος ώστε να βγεί πρώτος από το γκαράζ του πλοίου, κατά το «και οι έσχατοι έσονται πρώτοι».

Λίγα λεπτά πριν το πλοίο δέσει στο λιμάνι της Κυλλήνης είδε πως μπροστά από το αυτοκίνητο του φίλου του είχε μπεί άλλο αυτοκίνητο που του «έκοβε» την πρωτιά της εξόδου. Ποιος είδε τον αρχιμανδρίτη και δεν τον φοβήθηκε! Αγρίεψε αλλά εξαιτίας της χροιάς της φωνής του, οι λοστρόμοι δεν τον πήραν στα σοβαρά. Έτσι άρχισε να επικαλείται τον «έξω από δω» με αποτέλεσμα να τραβήξει την προσοχή όλων: πληρώματος, επιβατών αλλά και άλλων κληρικών που ντράπηκαν για λογαριασμό του. «Μη του δίνετε σημασία», είπε κληρικός και συνέχισε: «είναι λίγο νευρικός».

«Παπάς και βρίζεις;», τον ρώτησε ένας λοστρόμος και ήρθε η απάντηση με την χαρακτηριστική χροιά της φωνής: «Εσύ πας γυρεύοντας…»

Το περιστατικό είναι πέρα για πέρα πραγματικό και για ευνόητους λόγους δεν αποκαλύπτεται το όνομα του πρωταγωνιστή (που είναι γνωστό στο «ierovima»). Απλά λέμε ότι ιερουργεί σε μεγάλο Ιερό Ναό της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.