Μήνυμα μητροπολίτη Δημητριάδος στην Πολιτεία με αφορμή τον Ολυμπιακό Βόλου

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 25/08/2011

Την ιδιαίτερη χαρά της εκφράζει η τοπική Εκκλησία της Δημητριάδος για την φιλοξενία και διοργάνωση από την πόλη του Βόλου του 16ου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Υδατοσφαίρισης Νέων Ανδρών. Η Ιερά Μητρόπολη, ύστερα από σχετικό αίτημα του Δήμου Βόλου, με απόφαση του Σεβ. Μητροπολίτου κ. Ιγνατίου, διέθεσε, για τις ημέρες των αγώνων, ένα από τα σχολικά της λεωφορεία για την μεταφορά των αθλητών στους αγωνιστικούς χώρους. Με αφορμή τη συνάντηση αυτή ο κ. Ιγνάτιος δήλωσε μεταξύ άλλων:

«Η διοργάνωση της κορυφαίας αυτής αθλητικής συνάντησης στέλνει ένα μήνυμα προς την Ελληνική Πολιτεία ότι η πόλη μας αξίζει ιδιαίτερης προσοχής από τους παράγοντες του Ελληνικού Αθλητισμού, ενώ διεκδικεί δικαιοσύνη και επί ίσοις όροις μεταχείριση σε όλα τα επίπεδα».

Συγκεκριμένα, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας αυτής αθλητικής συνάντησης, ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Σε μια περίοδο ισχυρής δοκιμασίας για τα αθλητικά πράγματα της πόλης μας, ο Βόλος διοργανώνει το 16ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υδατοσφαίρισης Νέων Ανδρών, αποδεικνύοντας, ακόμα μία φορά, ότι είναι σε θέση να φιλοξενήσει παγκοσμίου επιπέδου αθλητικές συναντήσεις, όπως το έπραξε άριστα και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.

Η διοργάνωση της κορυφαίας αυτής αθλητικής συνάντησης στέλνει ένα μήνυμα προς την Ελληνική Πολιτεία ότι η πόλη μας αξίζει ιδιαίτερης προσοχής από τους παράγοντες του Ελληνικού Αθλητισμού, ενώ διεκδικεί δικαιοσύνη και επί ίσοις όροις μεταχείριση σε όλα τα επίπεδα. Είναι, όμως και μια ευκαιρία να συνειδητοποιήσουμε όλοι στη Μαγνησία, ότι μπορούμε να εξασφαλίσουμε και να κερδίσουμε πολλά για τον τόπο και το λαό μας, μόνο όταν λειτουργούμε συντεταγμένα, με ενότητα, ψυχραιμία, σύμπνοια και φίλαθλο πνεύμα, διακονώντας το κοινό συμφέρον, μακριά από πρακτικές και λογικές που απάδουν του υγιούς αθλητικού ιδεώδους. Προσωπικά, αλλά και ως τοπική Εκκλησία, θα είμαστε συμπαραστάτες σε όλους τους ωραίους αγώνες που θα κινούνται προς την κατεύθυνση αυτή, στη δημιουργία δηλ. καθαρού και υγιούς αθλητικού πλαισίου, όπου η μόνη και κυρίαρχη σκοπιμότητα θα είναι το ευ αγωνίζεσθαι»