Ετέθη ο θεμέλιος λίθος του Αγίου Νικολάου Ζευγολατιού

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 25/08/2011

Μέσα σε κλίμα έκδηλης συγκινήσεως, με  τη δέουσα  λαμπρότητα και την πρέπουσα Ιερότητα, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης  Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, έθεσε τον θεμέλιο λίθο του   Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου,  στην Ενορία Ζευγολατιού Μαντινείας, το απόγευμα της Τετάρτης 24ηςΑυγούστου ε.ε. 

Τελέστηκε ο Αγιασμός, τέθηκε ο θεμέλιος Λίθος στον κατάλληλα ετοιμασμένο χώρο από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας και  εν συνεχεία  ο χώρος ο οποίος  θα οικοδομηθεί ο Ιερός Ναός αγιάσθη  με Αγίασμα.

Ιερείς, Διάκονοι, πλήθος Ενοριτών της Ενορίας Ζευγολατιού  και Τριπολίτες, συμμετείχαν στην ως άνω ακολουθία της Θεμελιώσεως του Ιερού Ναού.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα του έργου που ξεκινά η Ενορία Ζευγολατιού και ο Αιδ. Ιερέας π. Νικόλαος Μπατζιάλας, με το παρ' αυτού Εκκλησιαστικό Συμβούλιο, στην   Μητρόπολή μας, λέγοντας χαρακτηριστηκά: "Θα είναι ένας χώρος όπου θα τελείται η Θεία Λατρεία, και θα αποτελεί σημείο αναφοράς για την Ενορία του Ζευγολατιού".

Ευχήθηκε κλείνοντας σε όλους, ο Ιερός Ναός αυτός, να γίνει ένα απάνεμο λιμάνι το οποίο θα βρίσκουν την ηρεμία τους οι ψυχές των Χριστιανών μας και θα γαληνεύουν με την Ευλογία του Αγίου  Νικολάου Αρχιεπισκόπου Μύρων της Λυκίας του Θαυματουργού. 

                                + Ιερεύς  Ιωάννης  Σουρλίγγας