Φιλική… διαφωνία Ιερώνυμου – Λοβέρδου για τις μεταμοσχεύσεις

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 23/08/2011

Με τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Ανδρέα Λοβέρδο συναντήθηκε σήμερα στην Ι. Αρχιεπισκοπή Αθηνών ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.Στη συνάντηση, η οποία διήρκεσε περίπου μία ώρα, συζητήθηκαν αναλυτικά τα όσα προβλέπονται στον νέο νόμο για τις μεταμοσχεύσεις.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο Μακαριώτατος δήλωσε τα ακόλουθα: "Η Εκκλησία έχει ξεκάθαρα τοποθετηθεί για το θέμα των μεταμοσχεύσεων. Θέλει οι άνθρωποι να συμπαρίστανται προς τους άλλους ανθρώπους που υποφέρουν με την προσφορά οργάνων τους... Υπάρχει όμως μια διαφωνία σχετικά με την εικαζόμενη θέληση που ο κ. Υπουργός είπε ότι θα εφαρμοστεί το 2013. Σε αυτό το θέμα η Εκκλησία είναι επιφυλακτική, καθώς πιθανόν να δημιουργήσει προβλήματα άλλων μορφών. Αυτή η διαφωνία δεν μας εμποδίζει να συνεργαστούμε, να δούμε ποια είναι αυτή η σκέψη που μπορεί να μας βοηθήσει ώστε να αρνηθούμε μερικά πράγματα, να προσθέσουμε άλλα και να μπορέσουμε να είμαστε χρήσιμοι στους συνανθρώπους μας".

Ο Μακαριώτατος, τέλος, ενημέρωσε τους εκπροσώπους των ΜΜΕ πως ο κ. Λοβέρδος εξέφρασε την επιθυμία να συζητήσει το θέμα με την Ιερά Σύνοδο και να βρεθεί μία κοινή λύση.