Συγκέντρωση υπέρ της λειτουργίας του νέου Κοιμητηρίου Γλυφάδας

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 23/08/2011

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε χθες το απόγευμα έξω από το Δημαρχείο Γλυφάδας, για να διαδηλώσει υπέρ της λειτουργίας του νέου Κοιμητηρίου. Η συγκέντρωση έγινε με πρωτοβουλία του δημάρχου κ. Κόκκορη ο οποίος στην ομιλία του αναφέρθηκε στην ουσιαστική συμβολή της μητρόπολης Γλυφάδας σε αυτό το μεγάλο θέμα.

Ο Δήμαρχος στη σύντομη ομιλία του ευχαρίστησε για την παρουσία όλου κόσμου ,  ιδιαιτέρως των κληρικών,  των εκπροσώπων όλων των φορέων και το Δημοτικό Συμβούλιο . Στη συνέχεια ανέπτυξε το ιστορικό για το ζήτημα του κοιμητηρίου από το 1965 έως σήμερα. Μετά προχώρησε στους λόγους που οδήγησαν να προβεί στις ενέργειες που έκανε με την βοήθεια  του Σεβασμιωτάτου.  Λύση δεν υπήρχε άλλη, το πρόβλημα είναι χρόνιο και ο κορεσμός του παλαιού Κοιμητηρίου σε συνδυασμό πολλών άλλων παραγόντων (πολιτισμού, τα σχολεία, η μη έγκαιρη αποσύνθεση, κίνδυνος δημόσιας υγείας κτλ), έκανε την κίνηση αναγκαία, από στιγμή που υπάρχει μελέτη και ο οργανισμός της Αθήνας έχει εγκρίνει τον χώρο ως κατάλληλο. 

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος κάλεσε να ανέβει στο βήμα τον εκπρόσωπο του Σεβασμιωτάτου (καθώς ο ίδιος βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη) και  Υπεύθυνο των Κοιμητηρίων της Ιεράς Μητροπόλεως, Πρωτοπρεσβύτερο π. Κωνσταντίνο Βαρθολομαίο. Ο π. Κωνσταντίνος ανέφερε ότι ο Σεβασμιώτατος βρίσκεται σε ποιμαντικό καθήκον   εκτός Αθηνών, μετέφερε τις ευλογίες και την στήριξη για τις ενέργειες του Δημάρχου για το Κοιμητήριο. Ο εκπρόσωπος  εξέφρασε την λύπη του  Ποιμενάρχη μας  που δεν μπόρεσε να είναι σήμερα στη συνάντηση αυτή.  Προσκάλεσε όλους τους  δημότες να έρθουν και να συμμετέχουν στην πρώτη Ιερά Πανήγυρη του Κοιμητηριακού Ναού που εορτάζει επί το Γενέσιο της Παναγίας μας 7 και 8 Σεπτεμβρίου.

  Στη συνέχεια ο Δήμαρχος διάβασε ένα ψήφισμα που αναφέρει ότι συστήνεται μία επιτροπή για την λειτουργία του Νέου Κοιμητηρίου και ζήτησε από τους παρευρισκομένους να το υπογράψουν και μέσα από χειροκροτήματα η εκδήλωση έλαβε τέλος.

 

π. Αντώνιος  Χρήστου

Εφημέριος Ι. Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Βούλας