«Ποτέ δεν υπήρξαμε αντίθετοι στην ετερότητα»

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 06/10/2014

Τα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς επισκέφθηκε σήμερα Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014 ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιώς κ.Γεώργιος Γαβρίλης.

Εκφράζοντας την πρόθεσή του για περαιτέρω συνεργασία ο κ. Γαβρίλης σημείωσε πως «δική μου προσπάθεια είναι να υπάρχει μία ανοιχτή επικοινωνία με όλους τους φορείς της πόλης. Με εσάς Σεβασμιώτατε με ενδιαφέρει περισσότερο να έχω αυτή την επικοινωνία σε κρίσιμα θέματα της συγκυρίας και της περιόδου, που αφορά αυτό που ονομάσαμε ‘’ανθρωπιστική κρίση’’».

Αναφέρθηκε σε σειρά θεμάτων στα οποία «μπορούν να αθροιστούν δυνάμεις», συμπληρώνοντας πως «εγώ θα είμαι ανοιχτός σε αυτή την προσπάθεια», ζητώντας παράλληλα τη βοήθεια και τη συμβολή της Εκκλησίας.

Τέλος, μιλώντας για το φιλανθρωπικό έργο της τοπικής μας Εκκλησίας, υπογράμμισε πως αυτό «έχει ειδικό συμβολισμό, ειδικό βάρος».

Από την πλευρά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ, σημείωσε πως «είναι αδύνατον να αγαπάς το Θεό που δεν βλέπεις και να αδιαφορείς για τον άνθρωπο που βλέπεις. Είναι απόρροια και απότοκο της πίστεώς μας», διαβεβαιώνοντας τον κ.Αντιπεριφερειάρχη πως η Μητρόπολη Πειραιώς θα είναι κοντά του σε κάθε κοινωφελή δράση.

«Ευτυχώς στην πόλη μας και στο χώρο μας δεν έχουν ευδοκιμήσει ακρότητες και ρατσισμός» υπογράμμισε με έμφαση ο Σεβασμιώτατος τονίζοντας πως «εργαζόμαστε προς κάθε κατεύθυνση. Ο κάθε άνθρωπος είναι μια αξία μονοδιάστατη και ανεπανάληπτη».

Συμπλήρωσε πως η τοπική μας Εκκλησία προσφέρει βοήθεια προς κάθε άνθρωπο «γιατί είμαστε ανοιχτοί σε κάθε ετερότητα». «Ποτέ δεν υπήρξαμε αντίθετοι στην ετερότητα», είπε χαρακτηριστικά, «διακρατώντας όμως και τις ιδιοπροσωπίες μας».

 

 

 

Ο Διευθυντής του Ιδιαιτέρου Γραφείου Σεβασμιωτάτου,
Γραφείου Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων

Δημήτριος Αλφιέρης