Εξελίξεις στην υπόθεση της διαμάχης της Ιεράς Συνόδου με την Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως Ναυπάκτου

Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 19/08/2011

Εξελίξεις αναμένονται τις επόμενες μέρες στην  Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Ναυπάκτου. Ο ηγούμενος της Μονής αρχιμανδρίτης Σπυρίδων Λογοθέτης και οι μοναχοί της βρίσκονται σε διαμάχη εδώ και περίπου 12 χρόνια με τον μητροπολίτη Ναυπάκτου κ. Ιερόθεο και την Ιερά Σύνοδο.Η Ιερά Σύνοδος έχει επιβάλλει στον ηγούμενο π. Σπυρίδωνα και σε άλλα τρία μέλη του ηγουμενοσυμβουλίου το επιτίμιο της ακοινωνησίας.Η   Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Ναυπάκτου, είναι ένα σύγχρονο ιερό δημιούργημα χριστιανών της Ναυπακτίας.

Στηρίχτηκε  κυρίως σε εθελοντικές προσφορές και οικονομική συμπαράσταση ιδιωτών, καθώς και στην συνεχή εργασία των μοναχών και ιερομονάχων, μελών της μοναστικής Αδελφότητος.Διοικείται από την μοναστική Αδελφότητα, βάσει εσωτερικού Κανονισμού και τελεί υπό την πνευματική εποπτεία του Μητροπολίτη Ναυπάκτου.

Θεμελιώθηκε το 1977, στο Δημοτικό Διαμέρισμα  (τότε κοινότητας) Σκάλας, σήμερα Δήμος Ναυπάκτου. Ιδρυτής, ευεργέτης και πρώτος Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής, ο Αρχιμανδρίτης Σπυρίδων  Λογοθέτης. Οι διαδικασίες ίδρυσης, νομιμοποίησης, απόκτησης οικοπέδου, θεμελίωσης, ανέγερσης κλπ. έγιναν επί Μητροπολίτη Ναυπάκτου Δαμασκηνού Κοτζιά, ο οποίος είχε ως πρωταρχικό του στόχο την ιεραποστολική προσπάθεια και ιδίως αυτή μεταξύ των νέων.