Αγιασμός Σχολής Βυζαντινής Μουσικής στην Ι.Α.Κρήτης

Οικουμενικό Πατριαρχείο | Δημοσίευση: 30/09/2014

(π.Νεκτάριος) Τη Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου τελέσθηκε ο Αγιασμός για την έναρξη του νέου ακαδημαϊκού έτους στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης από τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ.κ. Ειρηναίο.

       Χαιρετισμό απηύθυναν, ο πρόεδρος της Διοικούσης Επιτροπής της Σχολής, Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Νεκτάριος Μαρκάκης, ο οποίος αναφέρθηκε στην αποστολή της Σχολής, στο κύρος των διδασκόντων και στη σπουδαιότητα των τίτλων σπουδών που λαμβάνουν οι απόφοιτοι από την αναγνωρισμένη από το κράτος Σχολή. Στη συνέχεια έλαβε το λόγο ο Διευθυντής της Σχολής κ. Αντώνιος Πλαΐτης, ο οποίος τόνισε την ωφέλεια της Βυζαντινής Μουσικής και παρότρυνε τους σπουδαστές να μελετούν ώστε να αντικατοπτρίζουν το πνευματικό φως της Σχολής.

       Τέλος, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ειρηναίος αναφέρθηκε στην ανάγκη υπάρξεως Ιεροψαλτών στους Ιερούς Ναούς, τόνισε την ανάγκη για κατάρτιση Ιεροψαλτών, ευχήθηκε στη Διοικούσα Επιτροπή, στους καθηγητές και σπουδαστές για το νέο ακαδημαϊκό έτος και καλωσόρισε τους νέους σπουδαστές που ενεγράφησαν για πρώτη φορά στη Σχολή.

       Να σημειωθεί ότι οι εγγραφές συνεχίζονται και αναμένονται πολλοί σπουδαστές. Η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης είναι αναγνωρισμένη από το κράτος και παράλληλα με τη Βυζαντινή Μουσική, διδάσκονται παραδοσιακά μουσικά όργανα, τα γενικά υποχρεωτικά μαθήματα (Λειτουργική, Υμνολογία, Τυπικό κ.λ.), δύο έτη ευρωπαϊκής μουσικής και διαθέτει βυζαντινή χορωδία. Χορηγεί Πτυχίο Βυζ. Μουσικής και Δίπλωμα Καθηγητού Βυζ. Μουσικής. Εδρεύει στην οδό Αλκιβιάδου 6 στο Ηράκλειο Κρήτης, πλησίον της Ανωτάτης Εκκλ. Ακαδημίας και δέχεται σπουδαστές κάθε ηλικίας.