Τρισάγια από τον μητροπολίτη Παύλο, στους πρώτους κεκοιμημένους στο νέο Κοιμητήριο του Δήμου

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 19/08/2011

Του π. Αντωνίου Χρήστου -Εφημέριος Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Βούλας 

Οκτώ Τρισάγια στους πρώτους κεκοιμημένους στο νέο Κοιμητήριο του Δήμου Γλυφάδας επί τη συμπληρώσει των 9 ημερών από την Εξόδιο Ακολουθία τους, τέλεσε την Παρασκευή 19 Αυγούστου, στις 9.00 το πρωί, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γλυφάδας. Οι πρώτοι κεκοιμημένοι είναι οι:  Κωνσταντίνος Μπάρμπας, Κωνσταντίνα Μακρή, Ελισσάβετ  Γιαννοπούλου, Εμμανουήλ Καλαφατίδης, Μαρία Κεφαλά, Βασίλειος Κουτσίδης, Εμμανουήλ Κομηνός και  Μαρία Αθανασίου.

Στα Τρισάγια που τελέσθηκαν από τον Σεβασμιώτατο και τους Κληρικούς που τον συνόδευαν, ήταν παρόντες ο Δήμαρχος Γλυφάδας κ. Κωνσταντίνος Κόκκορης ,Αντιπρόεδροι και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου , οι συγγενείς των οικογενειών των θανόντων και διάφοροι Δημότες της Γλυφάδας

   Μετά την ολοκλήρωση των επιμνημόσυνων Δεήσεων επί των τάφων, ο Σεβασμιώτατος με όλους τους παρισταμένους εισήλθαν στον Νέο Κοιμητηριακό Ναό του Γενεσίου της Παναγίας μας και της Ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του εν Αγίοις Πατρός ημών Μεγάλου Αθανασίου Πατριάρχου Αλεξανδρείας και τέλεσε με τους Κληρικούς του, δέηση υπέρ Υγείας όλων και ιδιαιτέρως για τον Δωρητή του Ναού κ. Αθανάσιο Μαρτίνο και για την αίσια έκβαση της υποθέσεως του Νέου Κοιμητηρίου και της οριστικής λύσεως του προβλήματος.

Στην συνέχεια δόθηκαν κόλλυβα  σ'όλους, τα οποία ετοιμάσθηκαν στην Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος - Αγίου Νεκταρίου Τερψιθέας Γλυφάδας.

   Στο Κοιμητήριο υπήρχαν συνεργεία τηλεοπτικών Σταθμών (NET, MEGA, ALTER) όπου ο Σεβασμιώτατος κατά την έξοδο έκανε δηλώσεις. Στις δηλώσεις του ο Μητροπολίτης  τόνισε ότι αισθάνεται, ότι  εκπλήρωσε  το ποιμαντικό και λατρευτικό του καθήκον  με την σημερινή τέλεση των Τρισαγίων, ως μία ελάχιστη ένδειξης σεβασμού στην μνήμη των Κεκοιμημένων Αδελφών. Τόνισε για άλλη μια φορά (όπως έκανε και στο έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου προχθές) ότι η Πολιτεία κωφεύει επί 30 χρόνια και πρέπει άμεσα να δώσει λύση στο πρόβλημα. Αναρωτήθηκε πως βγαίνουν νόμοι σύντομα εν μία νυκτί και μάλιστα τελευταίως για την υψηλή φορολόγηση του λαού μας και ιδιαιτέρως των μικροσυνταξιούχων και μικρομισθωτών  και γι' αυτό το πρόβλημα που είναι χρόνιο, πολύπλοκο, κοινωνικό κτλ δεν μπορεί να δώσει μέχρι τώρα λύση;