Ιερά Πανήγυρις του Ιερού Ναού της Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού

Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 17/08/2011

Ο Αύγουστος είναι κάθε χρόνο ο μήνας της Παναγίας μας. Ειδικά για την πόλη του Χολαργού οι ημέρες αυτές αποτελούν σημαντικό σταθμό πνευματικής ανάτασης όλων των πιστών, καθώς εορτάζει και πανηγυρίζει μεγαλοπρεπώς ο Καθεδρικός Ι. Ναός της Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού. Η ετήσια αυτή ιερά πανήγυρις τελείται με την ευκαιρία της Αποδόσεως της εορτής της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου, δηλ. στις 22 και 23 Αυγούστου.

Οι ιερές λατρευτικές εκδηλώσεις, που θα πραγματοποιηθούν φέτος στον πανηγυρίζοντα Ι. Ναό μας έχουν ως εξής:

Δευτέρα  22  Αυγούστου  2011
Στις 7.00 μ.μ. θα τελεσθεί ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός,  μετ’ Αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Νεοχωρίου κ. Παύλου. Θα ακολουθήσει περίπου στις 9.00 μ. μ. η λιτάνευση του Ι. Επιταφίου της Παναγίας  και της χαριτοβρύτου Ιεράς Εικόνος δια των οδών Βουτσινά, Περικλέους, λεωφ. Μεσογείων και Φανερωμένης.
Αμέσως μετά την επιστροφή μας στον Ιερό Ναό από τή λιτανεία, θα ψαλεί η  Ιερά Παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο.

Τρίτη 23 Αυγούστου 2011
Στίς 7.00 π.μ. θα ψαλεί ο Όρθρος και εν συνεχείᾳ θα τελεσθεί η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Θερμοπυλών κ. Ιωάννου.
Το απόγευμα στις 7.00 μ.μ. θα τελεσθεί  ο Πανηγυρικός  Εσπερινός, μετ’ Αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος και θα ψαλεί η Ιερά Παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο.

ΕΚ  ΤΟΥ  ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ