Δύσκολο το νέο εκκλησιαστικό έτος

Απόψεις - Άρθρα - Σχόλια | Δημοσίευση: 05/08/2011

 Αρθρο του Κώστα Ζαφειρίου

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία είναι πολλά. Ισως λόγω θερινής ραστώνης να έχουν περάσει στο περιθώριο, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι εξαλείφθησαν. Η Εκκλησία, για εκατομμύρια έλληνες αποτελούσε και αποτελεί αποκούμπι, αποτελεί την Ελπίδα ότι “όλα, με τη βοήθεια του Θεού, θα ξεπεραστούν ”.

Οι ιεράρχες λοιπόν πρέπει να μην απογοητεύσουν αυτούς τους πιστούς που έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους στην Εκκλησία.

Με λίγα λόγια....Η Σύνοδος της Ιεραρχίας όταν συγκληθεί τον Οκτώβριο, οφείλει να ασχοληθεί με θέματα που απασχολούν όσο ποτέ άλλωτε το ποίμνιό της αλλά και με θέματα που αφορούν τη λειτουργία της. Διορισμοί ιερέων, Κάρτα του Πολίτη, μάθημα Θρησκευτικών, καταργήσεις θεολογικών σχολών, είναι μερικά από τα δεκάδες προβλήματα που καλείται να αντιμετωπίσει η Εκκλησία. Αυτά τα θέματα πρέπει να βρεθούν στην Ημερησία Διάταξη. Θέματα αιχμής και όχι θεωρία και άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε.

Οι ιεράρχες αυτή τη φορά καλούνται να δώσουν μάχη ώστε η Εκκλησία να μην παρασυρθεί από τη δύναμη του χειμάρρου της κρίσης, που πρωτίστως είναι κρίση αξιών. Οι ιεράρχες αν θέλουν γεμάτες εκκλησίες πρέπει να αγωνισθούν για να τις γεμίσουν. Πρέπει να αντιληφθούν ότι δεν έρχονται δύσκολοι καιροί, αλλά ότι ήρθαν. Το εκκλησιαστικό έτος που ξεκινά σε περίπου είκοσι μέρες, είναι δύσκολο εκ των πραγμάτων και οι ιεράρχες πρέπει να αποδείξουν ότι ξέρουν να παλεύουν. Οι πιστοί περιμένουν και πιστεύουν...