Ο διοικητής της ΤτΕ συμμερίζεται τις αγωνίες του αρχιεπισκόπου

Απόψεις - Άρθρα - Σχόλια | Δημοσίευση: 03/08/2011

Επιστολή - απάντηση στις συγκεκριμένες προτάσεις που του είχε υποβάλλει πρόσφατα ο Μακαριώτατος έστειλε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γ. Προβόπουλος.

O διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος στην επιστολή του υπογραμμίζει πως συμμερίζεται τις αγωνίες του Μακαριωτάτου, σημειώνοντας πως τώρα πληρώνουμε τις συνέπειες των επιλογών ενός προτύπου ανάπτυξης πως μας οδήγησε στην χρεοκοπία.

O Μακαριώτατος είχε υποβάλλει συγκεκριμένες προτάσεις για να βγουν οι Έλληνες από το αδιέξοδο και να ανακουφιστούν από το “άλγος των νέων μέτρων”, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, στις επιστολές του προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ευ. Βενιζέλο και τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γ. Προβόπουλο.

Προς τον υπουργό Οικονομικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος ο Μακαριώτατος είχε προτείνει:

α. Την αναστολή των πλειστηριασμώναπό τις Ελληνικές Τράπεζες, όσων έχουν λάβει είτε υψηλό, ειτε χαμηλό δανεισμό για αγορά πρώτης κατοικίας.

β. Τηνενίσχυση των μέτρων γιά ανάπτυξηκαι βιώσιμη επιχειρηματικότητα και

γ. την επανεξέταση του αυστηρού φορολογικού πλαισίουμε γνώμονα τήν ίση συμμετοχή στην απόσβεση του εθνικού χρέους.

Τα παραπάνω μέτρα, κατέληγε στην επιστολή του ο Μακαριώτατος, έχουν τή δύναμη να ξεκουράσουν τον δοκιμαζόμενο λαό μας. (Εκ της Αρχιεπισκοπής)