Εορτάζει η Εκκλησία μας την Μεταμόρφωση του Σωτήρος

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 03/08/2011

Την μεγάλη Δεσποτική εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος θα εορτάσει η Εκκλησία μας το διήμερο 5 – 6 Αυγούστου. Επίκεντρο του εορτασμού στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος θα είναι ο Ιερός Ναός της Μεταμορφώσεως Βόλου, όπου την παραμονή, στις 7.30 μ.μ. θα τελεστεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου. Την εορτή της Μεταμορφώσεως πανηγυρίζουν, επίσης:

Ο Ιερός Ναός Μεταμορφώσεως Αμαλιαπόλεως, όπου στον Πανηγυρικό Εσπερινό θα προεξάρχει ο Αρχιμ. Νεκτάριος Υφαντίδης, Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Παναγίας Άνω Ξενιάς και στην Θεία Λειτουργία ο Αρχιμ. Χριστοφόρος Καρδατζής. 

Ο Ιερός Ναός Μεταμορφώσεως Ζαγοράς, όπου στον Πανηγυρικό Εσπερινό θα προεξάρχει ο Αρχιμ. Πάμφιλος Κοιλιάς, Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως και στην Θεία Λειτουργία ο Πρωτ. Νικόλαος Νασιώκας και 

Ο Ιερός Ναός Μεταμορφώσεως Κάτω Λεχωνίων, όπου στον Πανηγυρικό Εσπερινό θα προεξάρχει ο Πρωτ. Θεόδωρος Μπατάκας. Ανήμερα θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετά Θείου κηρύγματος.

Εκ του Γραφείου Τύπου