Φράχτη και πλωτά για λαθρομετανάστες θέλει ο Θεσσαλονίκης

Ο Ενορίτης | Δημοσίευση: 02/02/2011

Πήγε ο Θεσσαλονίκης στην Αλεξανδρούπολη όπου ο εκεί Ανθιμος δεν θέλει να ακούσει για φράχτη και είπε: «Να γίνει ο φράχτης στον Έβρο, στο σημείο που λένε, αλλά όχι μόνον εκεί, να γίνει και στο κάτω μέρος, στο χωριό Πόρος, όπου κάθε μέρα, περνάνε του κόσμου οι λαθρομετανάστες». Αυτά είπε ο Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος, σήμερα (2 Φεβρουαρίου) στην Αλεξανδρούπολη  και ο άλλος Ανθιμος ήταν αλλού για να μην έχουμε άλλα...

    Τασσόμενος ανοιχτά υπέρ της δημιουργίας του φράχτη στον Έβρο για την παρεμπόδιση της εισόδου λαθρομεταναστών στην Ελλάδα, ο κ. Άνθιμος υποστήριξε ότι ο φράχτης δεν θα είναι αποτελεσματικός αν γίνει μόνο σε ένα σημείο, υπογραμμίζοντας πως «αν κλείσουμε τα σύνορα στην Βύσσα, θα μπαίνουν από τον Πόρο. Τότε δεν γίνεται τίποτα».

Παράλληλα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης τάχθηκε και υπέρ των πλωτών κέντρων υποδοχής λαθρομεταναστών που προτίθεται να στήσει η κυβέρνηση στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «συμφωνούμε απόλυτα με κάθε θυσία, με κάθε έξοδο».