Η εορτή της Αγίας Μαρίνας στη Μάϊστρο

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 18/07/2011

Την Κυριακή 17 Ιουλίου 2011 η Εκκλησία μας εόρτασε την μνήμη της Αγίας μεγαλομάρτυρος Μαρίνης και στην Μητρόπολή μας πανηγύρισε ο ομώνυμος Προσκυνηματικός Ναός στην Μαΐστρο. Το Προσκύνημα της Αγίας Μαρίνας είναι το μεγαλύτερο της περιοχής μας, καθώς συγκεντρώνει χιλιάδες πιστούς που προστρέχουν στην χάρη της Αγίας.

 Από νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου 16 Ιουλίου οι πιστοί προσέρχονταν στον Ναό της Αγίας στην Μαΐστρο για να προσκυνήσουν την θαυματουργή εικόνα της Αγίας. Το βράδυ του Σαββάτου στις 7.30' τελέσθηκε στον προαύλιο χώρο εμπρός από τον Ναό ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Ανθίμου. Μετά το πέρας του Εσπερινού ακολούθησε ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία της Πανηγύρεως που τέλεσε μέχρι τη 1.00' μετά τα μεσάνυχτα ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Άνθιμος.

 Την Κυριακή το πρωί τελέσθηκε Όρθρος και Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Μητροπολίτου μας ενώ το βράδυ της ίδιας ημέρας τελέσθηκε Ιερά Αγρυπνία με Εσπερινό, Όρθρο και Θεία Λειτουργία για τους προσκυνητές που επισκέπτονταν τον Ναό.

 Τις δύο ημέρες της Πανηγύρεως χιλιάδες πιστών προσήλθαν στον Ιερό Ναό για να προσκυνήσουν στην χάρη της και να καταθέσουν τα προσωπικά τους προβλήματα και τις ευχαριστίες στην θαυματουργό εικόνα της Αγίας Μαρίνας. (εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Αλεξανδρουπόλεως)