Οι 32 μητροπολίτες που «ξορκίζουν» το διαδίκτυο

Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 02/02/2011

Την εποχή του διαδικτύου, την εποχή που η πληροφορία  κινείται με ταχύτητα φωτός, υπάρχουν μητροπόλεις που αγνοούν επιδεικτικά  την αξία της ενημέρωσης.

Από τις 81 μητροπόλεις της Ελλαδικής Εκκλησίας οι 32 δεν έχουν καμία σχέση με το διαδίκτυο!

«Βλέπουν το διαδίκτυο όπως ο διάολος το λιβάνι», ήταν το σχόλιο αρχιμανδρίτη που ασχολείται όπως εκατοντάδες άλλοι με το διαδίκτυο.

Ερωτήματα μάλιστα προκαλεί το γεγονός ότι υπάρχουν μητροπόλεις εντός Αττικής όπως η Μητρόπολη Περιστερίου, η Μητρόπολη Νικαίας , η μητρόπολη Νέας Ιωνίας και η Μητρόπολη Ιλίου που αγνοούν το διαδίκτυο.

Αλλά και η μητρόπολη Θηβών, η αγαπημένη μητρόπολη του σημερινού Αρχιεπισκόπου κ. Ιερώνυμου δεν διαθέτει ιστοσελίδα.

Η κατασκευή ιστοσελίδας δεν κοστίζει περισσότερο από 1000 ευρώ και χρειάζονται ένα ή δύο άτομα για την ενημερώνουν. Όσο για την αξία της για το λαό, ό,τι και να ειπωθεί είναι περιττό.

Οι μητροπόλεις αυτές δεν καταφέρνουν να δημοσιοποιήσουν τις δραστηριότητές τους και ζουν ακόμη στην εποχή του «ντελάλη» ή της καμπάνας. «Όσοι πιστοί προσέλθετε»…Προφανώς οι μητροπολίτες των 32 μητροπόλεων δεν ενδιαφέρονται για το πώς θα ενημερώσουν το ποίμνιό τους ή εκείνους τους πιστούς που για διάφορους λόγους ζουν εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από την μητροπολιτική επαρχία.

Να σημειωθεί πως ανάμεσα στους 32 μητροπολίτες υπάρχουν και νέοι σε ηλικία που δεν δικαιολογείται να απέχουν από την εποχή του διαδικτύου.

Το «ierovima» αναζήτησε τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις όλων των μητροπόλεων από την ιστοσελίδα της Εκκλησίας της Ελλάδος. Αν υπάρχει λάθος, δεν είναι δικό μας.

Οι 32 μητροπόλεις που «ξορκίζουν» το διαδίκτυο είναι:

1/Αιτωλίας –Ακαρνανίας, 2/Αργολίδος, 3/Γρεβενών, 4/Ελασσώνος, 5/Ζιχνών-Νευροκοπίου, 6/Θεσσαλιώτιδος-Φαναριοφερσάλων, 7/Θηβών –Λεβαδείας, 8/Θήρας-Αμοργού και Νήσων, 9/Ιλίου-Πετρουπόλεως και Αχαρνών, 10/Ιωαννίνων, 11/Καρπενησίου, 12/Καρυστίας –Σκύρου, 13/Κασσανδρείας, 14/Καστορίας, 15/Κίτρους-Κατερίνης-Πλαταμώνος, 16/Λήμνου-Αγίου Ευστρατίου, 17/Μαντινείας-Κυνουρίας, 18/Μαρωνείας-Κομοτηνής,19/ Μεγάρων-Σαλαμίνος, 20/Μηθύμνης, 21/Νέας Ιωνίας-Φιλαδελφείας, 22/Νέας Κρήνης –Καλαμαριάς, 23/Νικαίας, 24/Νικοπόλεως-Πρεβέζης, 25/Παροναξίας, 26/Περιστερίου, 27/Σιδηροκάστρου, 28/Σισανίου-Σιατίστης, 29/Σταγών –Μετεώρων, 30/Τριφυλίας-Ολυμπίας, 31/Φλωρίνης-Πρεσπών-Εορδαίας, 32/Φωκίδος,