Στο μοναστήρι των Αρχαγγέλων

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 19/09/2014

φωτορεπορτάζ Ευαγ.Μπουγιώτης-Με κάθε λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εόρτασε το Ηράκλειο Νεμέας  το θαύμα του αρχιστράτηγου Μιχαήλ , στο ομώνυμο  μοναστήρι των αρχαγγέλων,το οποίο ακολουθεί το Ιουλιανό ημερολόγιο .Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε αρχιερατικός εσπερινός χοροστατώντας του Μητροπολίτη  Κορίνθου και Νεμέας Παγκρατίου,  ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο ,κατόπιν μετά το πέρας του εσπερινού ακολούθησε η λιτάνευση της εικόνας πέριξ του μοναστηριού.

Ανήμερα της εορτής τελέσθηκε  πολυαρχιερατική θεία  λειτουργία χοροστατούντος  του Μακαριότατου αρχιεπισκόπου των ΓΟΧ  Μακάριου , του οικείου Μητροπολίτη, Κορινθίας  Παγκρατίου , των Επισκόπων Καισαρείας Τιμόθεου, Πέτρας Δαβίδ, Χριστουπόλεως Ιάκωβος, Ανδρούσης Καλλίστρατος και  Κυκλάδων Σάββας .Μετά το πέρας της λειτουργίας ο Μακαριότατος κήρυξε τον θείο λόγο στους πιστούς .

Στο τέλος της πανηγυρικής θείας λειτουργίας ο μητροπολίτης Παγκράτιος  ευχαρίστησε τον αρχιεπίσκοπο και τους Επισκόπους που παραβρέθηκαν στους εορτασμούς στο μοναστήρι των αρχαγγέλων. Τέλος ευχαρίστησε όλο τον κόσμο που ήρθε για να τιμήσει τον αρχιστράτηγο Μιχαήλ από κάθε μέρος της Ελλάδος , παρά την οικονομική κρίση. Παρών στην εορτή και ο δήμαρχος Νεμέας Κ. Καλαντζής.