Εκδηλώσεις των Ι.Μ. Μυτιλήνης και Μηθύμνης

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 16/09/2014

Α) Μια πάρα πολύ όμορφη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014 στο υπαίθριο αμφιθέατρο του Μουσείου Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου στην Αγία Παρασκευή στο πλαίσιο εορτασμού των 8 χρόνων λειτουργίας του.

Η Ιερά Μητρόπολη Μηθύμνης, η Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων και το τοπικό Παράρτημά της, η Ένωση Θεολόγων Ν. Λέσβου, τιμώντας την εορτή της Παγκόσμιας Ύψωσης του Τιμίου Σταυρού του Χριστού, διοργάνωσαν ομιλία με θέμα: «Ο Σταυρός ως σύμβολο ενότητας και νίκης του ελληνισμού» και ομιλητή τον Λέκτορας της Γενικής Εκκλησιαστικής Ιστορίας της Θεολογικής Σχολής Αθηνών και Γενικό Γραμματέα Μέσων Ενημέρωσης της Κυβέρνησης, κ. Ιωάννη Παναγιωτόπουλο.

Ο διακεκριμένος ομιλητής αναφέρθηκε στη σύζευξη διαχρονικά, από την εποχή του Μεγάλου Κωνσταντίνου και ως τις μέρες μας, του Ελληνισμού και του Χριστιανισμού και στη δημιουργία της ελληνορθόδοξης συνείδησης και ταυτότητας του Γένους μας, παραθέτοντας σειρά αδιάσειστων ιστορικών γεγονότων που τεκμηρίωναν το λόγο του.

Τον διακεκριμένο ομιλητή παρουσίασε στο κοινό, ο Γενικός Γραμματέας της Πανελλήνιας Ένωσης Θεολόγων κ. Παναγιώτης Τσαγκάρης, ο οποίος και μετέφερε στο ακροατήριο, τον χαιρετισμό και τις ευχές του Προέδρου και των μελών του ΔΣ της Πανελληνίου Ενώσεως Θεολόγων.

Την ομιλία η οποία τελούσε υπό την αιγίδα του Δήμου Λέσβου, ακολουθήσουν παραδοσιακοί χοροί από τα Χορευτικά Συγκροτήματα των Πολιτιστικών Συλλόγων Πέτρας, Στύψης και Δημοτικού Διαμερίσματος Αγίας Παρασκευής.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μηθύμνης κ.κ. Χρυσόστομος, ιερείς της Μητροπόλεως, ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Χαράλαμπος Αθανασίου, ο Υφυπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Μαυραγάνης, ο τ. Υπουργός κ. Νίκος Σηφουνάκης, ο κ. Στέλιος Βέης – Καμναρόκος, από το Γραφείο Τύπου της Προεδρίας της Δημοκρατίας, ο Αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας Καλλονής κ. Α. Βέρος, ο τ. πολιτευτής της ΝΔ, ιατρός κ. Γεώργιος Σταματίου, Θεολόγοι καθηγητές και πλήθος κόσμου.

***

Β) Επίσης, την Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014 στην αίθουσα της Αποστολικής Διακονίας (παραπλεύρως του Μητροπολιτικού Ναού Μυτιλήνης), η Ιερά Μητρόπολη Μυτιλήνης, η Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων και η Ένωση Θεολόγων Νομού Λέσβου, στα πλαίσια του εορτασμού της Ύψωσης του Τιμίου Σταυρού, διοργάνωσαν ομιλία με θέμα: «Η Ύψωση του Σταυρού: ο αγώνας - η νίκη», με ομιλητή πάλι, τον Γενικό Γραμματέα Μέσων Ενημέρωσης της Κυβέρνησης, κ. Ιωάννη Παναγιωτόπουλο, ο οποίος και τόνισε τη σημασία του Σταυρού του Χριστού στη ζωή των χριστιανών.

Την εκδήλωση, η οποία τελούσε υπό την αιγίδα του Δήμου Λέσβου, τίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μυτιλήνης κ.κ. Ιάκωβος, ο Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελος της Ι. Μ. Μυτιλήνης Αρχιμ. Ιάκωβος Καραμούζης, ιερείς της Μητροπόλεως, εκπρόσωποι των κρατικών και στρατιωτικών αρχών και πλήθος κόσμου.