Kλειστός ελλείψει κονδυλίων o Καθεδρικός Ναός Αθηνών αλλά για το τζαμί του Βοτανικού λεφτά υπάρχουν

Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 11/07/2011

Στην Ελλάδα τη στιγμή μάλιστα που η Ορθόδοξη Εκκλησία εκλιπαρεί για την ενεργοποίηση των προσλήψεων κληρικών, η κυβέρνηση  εγκρίνει τη χορήγηση  15 εκατ. ευρώ (σχετικό ρεπορτάζ αρχική σελίδα) και 16 στρέμματα του Πολεμικού Ναυτικού προκειμένου να ανεγερθεί άμεσα μουσουλμανικό τέμενος στην καρδιά της Αθήνας
Έτσι με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Νίκου Σηφουνάκη, οροθετήθηκε και χαρακτηρίστηκε επίσημα ως «χώρος συνάθροισης κοινού» ή έκταση όπου πρόκειται το επόμενο διάστημα να ξεκινήσουν οι εργασίες ανέγερσης του πρώτου μουσουλμανικού τεμένους στην ελληνική πρωτεύουσα.
Με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού με ημερομηνία 5/5/2011, καθορίζεται η έκταση 16 στρεμμάτων στην βάση του Πολεμικού Ναυτικού στον Βοτανικό, όπου πρόκειται να ανεγερθούν το μουσουλμανικό τέμενος, η βιβλιοθήκη, οι χώροι υγιεινής τα γραφεία κ.ά.
Μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την ανέγερση του νέου τεμένους, υφιστάμενα υπόστεγα του πρώην ναυτικού οχυρού θα διαμορφωθούν ώστε να χρησιμοποιηθούν για τις λατρευτικές ανάγκες των μουσουλμάνων.

Την ίδια στιγμή ο Καθεδρικός ναός παραμένει κλειστός, αφού δεν έχουν ολοκληρωθεί τα έργα, ελλείψει χρημάτων. Ο Καθεδρικός θα έπρεπε να επαναλειτουργούσε από το περασμένο Πάσχα.