Στο Γύθειο για την Υπαπαντή ο μητροπολίτης Σύρου

Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 01/02/2011

Την πολιούχο του Υπαπαντή του Κυρίου γιορτάζει στις 2 Φεβρουαρίου το Γύθειο, έδρα του Δήμου Ανατολικής Μάνης.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα που εκδόθηκε από τον δήμαρχο κ. Πέτρο Ανδρεάκο, σήμερα (1η Φεβρουαρίου) στις 6 το απόγευμα ετελέσθη (φωτο) μέγας δισαρχιερατικός Εσπερινός στο Παρεκκλήσιο της Υπαπαντής του Κυρίου, στο Επισκοπείο της Ιεράς Μητροπόλεως Μάνης. Προσκεκλημένος του μητροπολίτη Μάνης κ. Χρυστοστόμου, είναι ο μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος.

Ανήμερα της γιορτής, από τις 8 το πρωί έως τη δύση του ηλίου, θα επικρατήσει γενικός σημαιοστολισμός κατοικιών και καταστημάτων (δημοσίων και ιδιωτικών), τα οποία θα φωταγωγηθούν τις βραδινές ώρες, όπως και όλη η πόλη.

Η πανηγυρική θεία λειτουργία θα τελεστεί στον μητροπολιτικό ναό Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου από τον σεβασμιώτατο μητροπολίτη Μάνης κ. Χρυσόστομο, συνιερουργούντος του μητροπολίτη κ. Δωροθέου . Θα ακολουθήσει η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας στους δρόμους του Γυθείου, και στη συνέχεια η πομπή θα επιστρέψει στο ναό για την Απόλυση.

Μετά την ολοκλήρωση της τελετής, η Ιερά Μητρόπολη Μάνης θα παραθέσει μικρή δεξίωση στο Επισκοπείο.

Τελετάρχης έχει ορισθεί ο διευθυντής του 2ου Δημοτικού Σχολείου Γυθείου κ. Δημήτριος Ροζάκης, ενώ αρμόδιο για την τάξη μέσα και έξω από το ναό θα είναι το οικείο Αστυνομικό Τμήμα.