Μητροπολίτης Κυθήρων: Δεν κατάφερε να με εξαπατήσει ο εισαγγελέας –μαϊμού

Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 31/01/2011

«Πράγματι, κάποιος άνθρωπος που δήλωσε ότι είναι ο τέως εισαγγελέας Σανιδάς μου ζήτησε να καταθέσω υπέρ τρίτου, χρήματα σε λογαριασμό του. Ρώτησα τον αδελφό του κ. Σανιδά και μου είπε ότι ουδέποτε ο αδελφός του έχει ζητήσει κάτι τέτοιο. Αμέσως κατάλαβα ότι πρόκειται για άνθρωπο που προσποιείται ότι είναι ο εισαγγελέας και δεν κατέθεσα χρήματα, ενώ ενημέρωσα και την Αστυνομία ». Αυτό δήλωσε στο “ierovima” ο μητροπολίτης Κυθήρων κ. Σεραφείμ διαψεύδοντας ότι έχει εξαπατηθεί (όπως ανέφεραν κάποιες ιστοσελίδες), από τον εισαγγελέα-μαϊμού.

Επανεμφανίστηκε ο εισαγγελέας-μαϊμού του Αρείου Πάγου ο οποίος ζητάει να καταθέσουν χρήματα στο λογαριασμό του για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Το γεγονός έχει λάβει διαστάσεις, σε σημείο που ανάγκασαν τον τέως εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γ. Σανιδά, να εκδώσει σχετική ανακοίνωση:
"Επειδή άτομο ή άτομα εξακολουθούν, εμφανιζόμενα με το όνομα και την ιδιότητά μου, να τηλεφωνούν σε παράγοντες κυρίως της οικονομικής ζωής της χώρας μας, αλλά και σε άλλα πρόσωπα, όπως π.χ. Μητροπολίτες, παράγοντες τηλεοπτικών σταθμών κ.λπ. και να ζητούν την ικανοποίηση διαφόρων αιτημάτων, κυρίως οικονομικών (πρόσφατα εμφανίστηκε τηλεφωνικά στο Μητροπολίτη Κυθήρων και σε παράγοντα του τηλεοπτικού σταθμού Antenna), ανακοινώνω ότι το πρόσωπο αυτό είναι απατεώνας και επιδιώκει να εξαπατά τους δέκτες των τηλεφωνημάτων καθόσον ουδέποτε ζήτησα ούτε πρόκειται να ζητήσω τη συνδρομή οποιουδήποτε υπέρ τρίτων προσώπων".