Ιερόσυλοι πήραν τα τάματα από την εικόνα της Παναγίας

Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 15/04/2025

Άγνωστοι διέρρηξαν χθες την είσοδο του ιερού Ναού Παναγούδα Θεσσαλονίκης και αφαίρεσαν από την εικόνα της Παναγίας τα τάματα. Η διάρρηξη με δράστες δύο άτομα έχει καταγραφεί από τις κάμερες ασφαλείας .
Ο ιστορικός ναός του Γενεσίου της Θεοτόκου, γνωστός στους Θεσσαλονικείς με την ονομασία ναός της Παναγούδας ή Γοργοεπηκόου, βρίσκεται στη συμβολή των οδών Εγνατίας και Παλαιών Πατρών Γερμανού.
Η Παναγούδα (σημαίνει μικρή Παναγία) διακρίνεται για το μοναδικό μεταξωτό Επιτάφιο, έργο εργαστηρίου υφαντικής  που λειτουργούσε στη Θεσσαλονίκη (φυλάσσεται στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού ), καθώς επίσης και για την μεγάλη εικόνα της Παναγίας, που βρέθηκε να επιπλέει στο Θερμαϊκό Κόλπο.Η περίπυσττη εικόνα χρονολογείται τον 16ο αιώνα και φέρει θαυμάσια ασημένια επένδυση.