Λιτανεία στην ιερά σκήτη του Αγίου Τιμοθέου Αρχιεπισκόπου Ευρίπου - φωτο

Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 15/08/2024

του Κώστα Ζαφειρίου

 

Με μοναστηριακή κατάνυξη και μεγαλοπρέπεια τιμάται η μνήμη του Οσίου  Τιμοθέου Αρχιεπισκόπου Ευρίπου στην ομώνυμη Ιερά Σκήτη στο Γέρακα Αττικής (Γαργηττός, οδός Κλεισθένους 418) η οποία αποτελεί μετόχι της Ι.Μ.Πεντέλης.
Ο Γέροντας π. Αθηναγόρας Ριγανάς  ο μοναχός π. Γεδεών και ο δόκιμος μοναχός  έχουν φροντίσει ώστε η μνήμη του Αγίου  να εορτασθεί με λαμπρότητα και εκκλησιαστική τάξη στον τόπο όπου ασκήτευσε ο τοπικός Άγιος κατά τη διάρκεια ανέγερσης της Μονής Πεντέλης. Σήμερα 15 Αυγούστου παρουσία πλειάδας πιστών, τελέστηκε η ακολουθία του  Εσπερινού χοροστατούντος του Γέροντος της Ιεράς Σκήτεως π. Αθηναγόρα Ριγανά και συμμετέχοντος του π. Γεωργίου .
Στο αναλόγιο ο ιεροψάλτης κ. Γεώργιος Μηνάς. Ακολούθησε λιτάνευση της εικόνος του Οσίου Τιμοθέου στον περίβολο της Ιεράς Σκήτης.


Να σημειωθεί ότι το Μετόχι κινδύνευσε από την πύρινη λαίλαπα που κατέκαψε την ΒΑ Αττική . Η αποθήκη με τα καυσόξυλα και τις φιάλες προπανίου που καταστράφηκε ολοσχερώς  απείλησε την Ιερά Σκήτη αφού βρίσκεται σε απόσταση περίπου 100 μέτρων. Στην αποθήκη υπήρχαν φιάλες προπανίου που εκρήγνυντο δημιουργώντας στην περιοχή κλίμα πολέμου! Μάλιστα όπως πληροφορήθηκε το ierovima και ο ηγούμενος, Γέροντας Αθηναγόρας  κινδύνευσε από φιάλη προπανίου που έπεσε σχεδόν δίπλα του.