Παναγία Μυριοκεφάλων: Ιερό Λείψανο και εικόνα του Αγ. Επιφανίου από την Κύπρο

Αυτοκέφαλες Εκκλησίες | Δημοσίευση: 30/05/2024

Το απόγευμα του Σαββάτου, 25ης Μαΐου 2024, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος, πλαισιούμενος υπό κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεώς μας και άλλων Εκκλησιαστικών Επαρχιών, υποδέχθηκε, στο Ιερό Θεομητορικό Προσκύνημα Παναγίας Αντιφωνητρίας Μυριοκεφάλων, απότμημα εκ του Ιερού Λειψάνου και Ιερά Εικόνα του εν Αγίοις Πατρός ημών Επιφανίου, Επισκόπου Κωνσταντίας της Κύπρου, τα οποία εκόμισε ο Αιδεσιμολ. π. Χριστοφόρος Βύρωνος, Εφημέριος της Ενορίας Αγίου Επιφανίου Αψιούς Λεμεσού, συνοδευόμενος από όμιλο της Εκκλησιαστικής Επιτροπής της εν λόγω Ενορίας.
Η υποδοχή πραγματοποιήθηκε στην πλατεία των Μυριοκεφάλων και ακολούθησε λιτανευτική πομπή προς το Ιερό Θεομητορικό Προσκύνημα της Παναγίας Αντιφωνητρίας, με τη συμμετοχή στρατιωτικού αγήματος του 547 Α/Μ Τάγματος Πεζικού Ρεθύμνου, υπό την ηγεσία του Ανώτατου Διοικητού Φρουράς Ρεθύμνου, Αντισυνταγματάρχου κ. Ιωάννου Καλυβιώτη, και με την παρουσία του Δημάρχου Ρεθύμνης κ. Γεωργίου Μαρινάκη, του Αντιδημάρχου Ρεθύμνης κ. Δημητρίου Λελεδάκη, του Αστυνομικού Διευθυντού Νομού Ρεθύμνης, Ταξιάρχου κ. Εμμανουήλ Παπαδάκη, των Προέδρων της Τοπικής Κοινότητας και του Πολιτιστικού Συλλόγου Μυριοκεφάλων και πλήθους προσκυνητών.
Μετά την άφιξη της λιτανευτικής πομπή στο Ιερό Προσκύνημα, τελέσθηκε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Προδρόμου.
Προ της απολύσεως του Εσπερινού, ομίλησαν κατάλληλα ο Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Ιωάννης Λελεδάκης και ο κομίσας τα ιερά σεβάσματα εκ Κύπρου Αιδεσιμολ. π. Χριστοφόρος Βύρωνος.
Στην καταληκτήρια προσλαλιά του, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Πρόδρομος καλωσόρισε με θερμούς λόγους τους Κυπρίους αδελφούς μας και όλους τους πολυπληθείς προσκυνητές και αναφέρθηκε ιδιαίτερα στους δεσμούς των δύο Μεγαλονήσων, Κύπρου και Κρήτης, στη σπουδαιότητα της ελεύσεως του Ιερού Λειψάνου και της Ιεράς Εικόνας του Αγίου Επιφανίου προς επιστηριγμό και ενίσχυση των πιστών του τόπου μας, καθώς και στην Αδελφοποίηση κατά το έτος 2003 της Κοινότητας Αψιούς με την Αργυρούπολη Ρεθύμνου.
Επίσης, ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη τον Εφημέριο της Ενορίας Μυριοκεφάλων, Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβύτερο Θεόδωρο Σηφάκη, και όλους τους καλούς συνεργούς του στο εκκλησιαστικό έργο, για την άρτια διοργάνωση και την όλη επιμέλεια του εορταστικού τριημέρου, καθώς τα ιερά σεβάσματα παρέμειναν στην Παναγία των Μυριοκεφάλων μέχρι το απόγευμα της Δευτέρας, 27ης Μαΐου 2024.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου