Αρχιερατικό συλλείτουργο στην Ι.Μ.Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου

Αυτοκέφαλες Εκκλησίες | Δημοσίευση: 22/04/2024

Το πρωί της Κυριακής Ε΄ Νηστειών, 21ης Απριλίου 2024, στον Ιερό Ναό Αγίων Τεσσάρων Μαρτύρων της πόλεως Ρεθύμνης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σελευκείας κ. Θεόδωρος, Ιεράρχης του Οικουμενικού Πατριαρχείου, χοροστάτησε κατά τον Όρθρο και στη συνέχεια προεξήρχε του Αρχιερατικού Συλλειτούργου, συλλειτουργούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Προδρόμου.
Προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας καλωσόρισε και παρουσίασε στο εκκλησίασμα με θερμούς λόγους τον Σεβασμιώτατο άγιο Σελευκείας, αναφερόμενος στην πολυετή προσφορά του στη Μητέρα μας Εκκλησία, το Πάνσεπτο Οικουμενικό Πατριαρχείο, παρά τους πόδας του Παναγιωτάτου Οικουμενικού μας Πατριάρχου κ.κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ, από θέσεων ευθύνης, όπως αυτές του Μεγάλου Αρχιδιακόνου και του Μεγάλου Πρωτοσυγκέλλου, καθώς και στο γεγονός ότι υπηρετεί ως Καθηγητής στην Πατριαρχική Ανωτάτη Εκκλησιαστική Ακαδημία Κρήτης. Ο Επίσκοπός μας συνεχάρη και επ’ εκκλησίας τον Σεβασμιώτατο κ. Θεόδωρο για την πρόσφατη επάξια εκλογή και χειροτονία του σε Μητροπολίτη Σελευκείας.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σελευκείας, αντιφωνώντας, εξέφρασε τη χαρά και τη συγκίνησή του για την πρώτη του Αρχιερατική παρουσία στην Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, εκόμισε τις Πατρικές ευχές και ευλογίες του Παναγιωτάτου Οικουμενικού μας Πατριάρχου κ.κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ και ομίλησε εμπνευσμένα, αφορμώμενος από το ευαγγελικό ανάγνωσμα της ημέρας (Μάρκ. ι´ 32-45).
Επίσης, ο Σεβασμιώτατος άγιος Σελευκείας, κατόπιν παρακλήσεως του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, χειροθέτησε σε Αναγνώστη τον επί σειρά ετών διακονούντα στον Ιερό Ναό των Αγίων Τεσσάρων Μαρτύρων κ. Σπυρίδωνα Καρνή.
Στη Θεία Λειτουργία παρέστη, συμπροσευχόμενος από του Ιερού Βήματος, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Νήφων Βασιλάκης, Αρχιγραμματέας της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης. Παρέστησαν, επίσης, ο Εντιμολογιώτατος κ. Μιχαήλ Τρούλης, Άρχων Ιερομνήμων της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας, μετά της συζύγου του, ο Ανώτατος Διοικητής Φρουράς Ρεθύμνου, Αντισυνταγματάρχης κ. Ιωάννης Καλυβιώτης, μαζί με πολυμελή ομάδα στρατιωτών, εκπρόσωποι του Συλλόγου Αναβιωτών Ρεθύμνου - Φρουρά Μονής Αρκαδίου και πλήθος κόσμου.


Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου