Αλεξάνδρεια: Ακολουθία Ακάθιστου Ύμνου

Πατριαρχεία | Δημοσίευση: 21/04/2024

Tην Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024, η Α. Θ. Μ. ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β’, χοροστάτησε κατά την Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου στον Ιερό Καθεδρικό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αλεξανδρείας, συμπαραστατούμενος από τον Σεβ. Μητροπολίτη Πτολεμαΐδος κ. Παντελεήμονα, Αρχιγραμματέα της Αγίας και Ιεράς Συνόδου.

Κατά την ομιλία του ο Μακαριώτατος, παρουσία του Γενικού Προξένου της Ελλάδος στην Αλεξάνδρεια κ. Ιωάννη Πυργάκη, της Προέδρου του Ελληνικού Ναυτικού Ομίλου Αλεξανδρείας και του Συλλόγου Ελλήνων Επιστημόνων «Πτολεμαίος Α’» κας.Λιλίκας-Ειρήνης Θλιβίτου και πιστών εκ της Μ.Πόλεως, επεκαλέσθη την μεσιτεία της Υπερμάχου Στρατηγού υπέρ της καταπαύσεως των συγκρούσεων μεταξύ των λαών, της ειρηνεύσεως του κόσμου και της ενότητος των Εκκλησιών.

Ακόμη, εν τω προσώπω του συμπροσευχομένου κ.Γενικού Προξένου εξέφρασε ευχαριστίες προς την πατρίδα Ελλάδα για την επιδεικνυομένη συναντίληψη προς το επιτελούμενο έργο της Δευτεροθρόνου Εκκλησίας, ενώ εν τω προσώπω του συγχοροστατούντος Σεβ. Μητροπολίτου Πτολεμαΐδος εξεδήλωσε την πατρική ευαρέσκεια και ευγνωμοσύνη προς τους θυσιαστικώς διακονούντες Αρχιερείς και ιερείς του Θρόνου στην Αφρικανική ήπειρο, προς τους λαϊκούς συνεργάτες τους και προς τους ανά τον κόσμο αρωγούς του ιεραποστολικού έργου Συλλόγους, εκκλησιαστικούς οργανισμούς και λοιπούς φορείς.

Κατακλείων, υπεγράμμισε την βεβαιότητα της προστασίας του Χριστεπωνύμου πληρώματος ανά την Αφρική υπό το μαφόριο της Θεομήτορος.