Η ένοχη ανοχή της κοινωνίας

Απόψεις - Άρθρα - Σχόλια | Δημοσίευση: 09/04/2024

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙ ΤΩΝ ΑΙΡΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΡΑΘΡΗΣΚΕΙΩΝ

Εν Πειραιεί τη 8η Απριλίου 2024

«ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΑ» ΕΞΑΜΒΛΩΜΑΤΑ ΒΛΑΣΦΗΜΟΥΝ ΚΑΙ ΠΡΟΤΡΕΠΟΥΝ: «ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ»!

    Η κοινωνία μας περνά βαθύτατη, πολύπλευρη κρίση, πνευματική, κοινωνική, εκκλησιαστική, εθνική. Το πιο ανησυχητικό είναι όχι τόσο τα όντως έντονα φαινόμενα ηθικής σήψης από συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες, όσο κυρίως η ένοχη ανοχή του κακού από όλη σχεδόν την κοινωνία μας, με ελάχιστες εξαιρέσεις. Έχουμε βυθιστεί στο ατομικιστικό μας «καβούκι» και πάψαμε να ενδιαφερόμαστε για τα τραγικά και καταστροφικά δρώμενα στην κοινωνία, την Εκκλησία, το έθνος και γενικότερα στην ανθρωπότητα σήμερα. Και όχι μόνο αυτό. Δεχόμαστε αδιαμαρτύρητα να χρηματοδοτούνται από την φορολογία μας αντικοινωνικές, αντεθνικές και βλάσφημες για την χριστιανική μας πίστη δημόσιες εκδηλώσεις. Να αναφέρουμε κατ’ αρχήν, ότι από τις εισφορές μας στο ασφαλιστικό και στο εθνικό σύστημα υγείας χρηματοδοτούνται οι εκατοντάδες χιλιάδες κατ’ έτος εκτρώσεις, διά των οποίων φονεύονται με τον πλέον ειδεχθή και τραγικό τρόπο τα παιδιά μας, οι αυριανοί πολίτες της Ελλάδος!

    Χρηματοδοτούμε επίσης χωρίς να αντιδρούμε και «καλλιτεχνικές δημιουργίες», οι οποίες δεν είναι απλά απαράδεκτες, αλλά και βλάσφημες, διότι στρέφονται ευθέως κατά της πίστεως στο Θεό της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών, κατά του σεβασμού του ανθρωπίνου προσώπου, της φιλοπατρίας, της παραδοσιακής οικογένειας, της μητρότητας, της τεκνογονίας και γενικά των προαιώνιων αξιών του ελληνορθοδόξου πολιτισμού μας.

    Αφορμή για την παρούσα ανακοίνωσή μας πήραμε από τα πραχθέντα στο φετινό «Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης», που πραγματοποιήθηκε στις 14 και 15 Μαρτίου.  Όπως σημείωσε ο έγκριτος δημοσιογράφος κ. Παναγιώτης Λιάκος: «Το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης είναι θεσμός που πληρώνει ο Έλληνας φορολογούμενος από την τσέπη του, (μέσω του προϋπολογισμού του υπουργείου Πολιτισμού). Ο άγρια χαρατσωμένος Έλληνας, λοιπόν, έχει την ατυχία να χρηματοδοτεί με το υστέρημά του τους μηχανισμούς που φιλοδοξούν να καταστρέψουν την πατρίδα του»[1].

    Το φετινό «Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης» απένειμε τη διάκριση της «Ειδικής Μνείας» στο «Avant-Drag!» με το ακόλουθο σκεπτικό: «Για την ανατρεπτική, εικονοκλαστική του προσέγγιση, η οποία προσκαλεί το κοινό να φανταστεί από την αρχή την ελληνική κοινωνία»[2]. Μάλιστα στην πρεμιέρα φωτογραφήθηκαν «τραβεστί, ομοφυλόφιλοι και συντελεστές», κρατώντας «πανό που γράφει το σύνθημα “Destroy Greece”, δηλαδή “Καταστρέψτε την Ελλάδα”. Το βαστούν χαρούμενοι/ες/α και υπερηφάνως»[3]! Ναι καλά διαβάσατε, καλοπληρωμένοι από τους Έλληνες φορολογούμενους πολίτες, «συντελεστές» του «Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης» και βραβευμένοι από αυτό, απαιτούσαν την καταστροφή της Ελλάδος! Να θυμίσουμε εδώ και το εξής πασίγνωστο και εμετικό σύνθημα των ομοφυλοφιλικών παρελάσεων: «Στο διάολο η οικογένεια και η πατρίς, να πεθάνει η Ελλάδα να ζήσουμε εμείς»! Παρά ταύτα ουδείς εισαγγελικός λειτουργός διανοήθηκε να παρέμβει σ’ αυτό το ρατσιστικό παραλήρημα!

    Και δεν είναι μόνο αυτό το «παρατράγουδο» στο φετινό «Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης». Εγκρίθηκε από την διοίκηση η προβολή του ντοκιμαντέρ «Αδέσποτα Κορμιά», το οποίο είχε ως θέμα τα «δικαιώματα των γυναικών», με την στήριξη των εκτρώσεων. Μάλιστα κυκλοφόρησε και μια άκρως βλάσφημη αφίσα. Σύμφωνα με εύστοχο σχόλιο του διακεκριμένου και αγωνιστή δημοσιογράφου, κ. Ε. Ανδρώνη: «Ήταν εκείνο το βλάσφημο έκτρωμα που παρουσίαζε μια ημίγυμνη έγκυο γυναίκα πάνω στον σταυρό (σ.σ. παραπέμποντας σε εικόνα της Παναγίας). Πολλοί έσπευσαν να υπερασπιστούν την αφίσα, λέγοντας ότι η κακόγουστη αναπαράσταση ήταν καθαρά… συμβολικού/καλλιτεχνικού χαρακτήρα, και ότι δεν υπήρχε καμία πρόθεση να χλευάσει τον Χριστό. Όμως “ξέχασαν” να δώσουν μια πειστική απάντηση για την επιγραφή “ΙΝΒΙ” (Ιησούς Ναζωραίος Βασιλεύς Ιουδαίων), πάνω από το κεφάλι της σταυρωμένης γυναίκας. Οι δικαιολογίες τους είναι πιο κακοφτιαγμένες και από τις αφίσες τους, και ο κόσμος κατάλαβε πολύ καλά τις χριστιανοφοβικές τους αναφορές»[4]. Γι’ αυτή την ακατανόμαστη, χυδαία, ακαλαίσθητη και υβριστική «Παναγία Εσταυρωμένη», πλήρωσε ο φορολογούμενος ορθόδοξος λαός, με κυβερνητική απόφαση, το ποσό των  934.232.00€[5]! Και παρά ταύτα για μια ακόμη φορά ουδείς εισαγγελικός λειτουργός διανοήθηκε να παρέμβει σε αυτό το νέο ρατσιστικό και ταυτόχρονα αντιχριστιανικό παραλήρημα, με το οποίο προσβάλλονται βάναυσα άγια και ιερά πρόσωπα τα πίστεώς μας και προ πάντων η σταυρική θυσία του λυτρωτού μας.   

    Παρά κάτω συνεχίζει ο κ. Ε. Ανδρώνης: «Όπως και στα “Αδέσποτα Κορμιά”, έτσι και ο δημιουργός του “Avant – Drag” ακολουθεί όλες τις – αφόρητα προβλέψιμες – ηλιθιότητες για να προκαλέσει και να υπερκεράσει το αδιέξοδο της αταλαντοσύνης του. Ένας από τους τραβεστί πιθηκίζει κάτι που παραπέμπει στον Χριστό και φορά ακάνθινο στεφάνι. Άλλος παρενδυτικός μιμείται την Παναγία. Άλλος έχει σταυρό στο μέτωπο και φωτογραφίζεται σε στάση… προσευχής. Άλλος ντύνεται κλόουν “τσολιάς”, με ανάλογη στολή. Άλλος φέρει… στηθόδεσμο με ελληνικές σημαίες. Δεν χρειάζεται να προσθέσω άλλα. Καταλάβατε το επίπεδο. Αυτοί που υποτίθεται ότι καταγγέλλουν “τον ρατσισμό της ελληνικής κοινωνίας”, επιδεικνύουν έναν χυδαίο κοινωνικό ρατσισμό κατά των Ελλήνων χριστιανών, βλασφημώντας κάθε ιερό σύμβολό τους. Και μεταχειρίζονται τα ίδια μπαγιάτικα κλισέ, σαν να ξεπήδησαν από τη δεκαετία του ’80 […] Σε αυτό το εικαστικό σκουπιδοθέαμα, 10 παρενδυτικοί άντρες που αυτοπροσδιορίζονται ως “performers”, “αποδομούν το φύλο, τον εθνικισμό, το ανήκειν, την ταυτότητα, ενώ αντιμετωπίζουν την αστυνομική βαρβαρότητα, την τρανσφοβία και τον ρατσισμό της ελληνικής κοινωνίας”, όπως αναφέρεται στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ»[6].

      Ο κ. Π. Λιάκος συμπλήρωσε: «Ας διαβάσουμε την άποψη του Φιλ. Ιερόπουλου, του δημιουργού του “Avant-Drag!” για την Ελλάδα, όπως την εξέφρασε στο διαδικτυακό περιοδικό Αθηνόραμα: “Η Ελλάδα είναι μια παραδοσιακά, εθιμοτυπικά, θεσμικά φασιστική χώρα. Αν δεν ανήκεις στο μεγάλο ποσοστό, καλή τύχη. Η βαρβαρότητα της Ελλάδας ξεκινάει από την οικογένεια, συνεχίζει στα σχολεία και διατρέχει όλα τα κοινωνικά στρώματα. Οι Έλληνες διακατέχονται από κόμπλεξ ανωτερότητας, (λόγω υποτιθέμενης σχέσης με την αρχαία Ελλάδα), που τους δίνει το δικαίωμα να συμπεριφέρονται κακοποιητικά όποτε γουστάρουν. Είναι σημαντικό αυτό, επιτέλους, να το πει η Χ – Y Αριστερά ανοιχτά στον εαυτό της: η Ελλάδα είναι μια φασιστική χώρα και γι’ αυτό ευθύνονται όλοι οι κάτοικοί της. Ας μην μπερδευόμαστε από τα περί γκέι γάμου κ.λπ. δεν τα στηρίζει αυτά η ελληνική κοινωνία ούτε για αστείο. Όλο αυτό το επικοινωνιακό παραμύθι είναι απλά μια επίφαση της τωρινής κυβέρνησης να μοιάζει προοδευτική για να μπορέσει να επιβάλει την υπόλοιπη νεοφιλελεύθερη ατζέντα της”»[7].

       Ο κ. Ε. Ανδρώνης προσέθεσε: «“DESTROY GREECE” (καταστρέψτε την Ελλάδα). Οι άνθρωποι το λένε καθαρά και ξάστερα. Στόχος τους είναι να ισοπεδώσουν οτιδήποτε θυμίζει Ελλάδα και Ορθοδοξία. Τους πολιτισμικούς εκπρόσωπους της κατεδάφισης της Ελλάδας φιλοξένησε η Βουλή στα πλαίσια της συζήτησης για το κατάπτυστο νομοσχέδιο της “ισότητας στον γάμο”. Η κυβέρνηση λήστεψε τη μητρότητα και τη πατρότητα από το θησαυροφυλάκιο της φύσης, και την παρέδωσε σε πολιτισμικούς τρομοκράτες και φορείς ανωμαλίας. Την Ελλάδα την μισούν, αλλά τα παιδιά της τα θέλουν. Την ελληνική οικογένεια την απεχθάνονται, αλλά θέλουν να δημιουργήσουν κακέκτυπό της»[8]. Σ’ αυτούς παραχώρησε η κυβέρνηση το δικαίωμα να συνάπτουν «γάμο» και να υιοθετούν αθώα παιδιά!

    Πατριωτικό ιστολόγιο έγραψε: «αν σε αυτό το πανό αντί για «Destroy Greece» έγραφε ‘Destroy κάτι άλλο’ την αμέσως επόμενη στιγμή θα είχε επέμβει εισαγγελέας για ρητορική μίσους και προτροπή σε ρατσιστική βία. Τώρα που το σύνθημα είναι ‘Destroy Greece’ δεν ενοχλείται κανένας και οι εισαγγελείς της χώρας σφυρίζουν αδιάφορα…»[9]!

     Το μείζον πρόβλημα της εποχής μας δεν είναι απλώς το ότι η αμαρτία, και ιδίως η παρά φύσιν αμαρτία, διαφημίζεται και προβάλλεται με κάθε τρόπο ως φυσιολογική κατάσταση. Το εξόχως θλιβερό και ολέθριο είναι ότι η πολιτική εξουσία, με την ανοχή της κοινωνίας, κατάντησε αρωγός σε αυτή την εκτροπή και έρχεται να την νομιμοποιήσει και να την ανυψώσει με νόμους ως έννομο αγαθό!    Στο παρελθόν υπήρχαν οι νόμοι, οι οποίοι εμπόδιζαν την νομιμοποίηση της αμαρτίας και ιδίως της παρά φύσιν αμαρτίας, προστατεύοντας την κοινωνία. Όμως στις τραγικές ημέρες μας σκοτεινοί διεθνείς κύκλοι κατόρθωσαν να  προωθήσουν την αμαρτία και να την καταστήσουν έννομο αγαθό. Πέτυχαν να  οδηγήσουν τα εθνικά κοινοβούλια πολλών εθνών, (δυστυχώς και της πατρίδος μας), στην ψήφιση νόμων που προσβάλλουν τα χρηστά ήθη και ευθύνονται για την ηθική κατάπτωση της κοινωνίας μας, εν ονόματι ενός άκρατου «δικαιωματισμού»! Κατάργησαν επίσης και τις νομικές διατάξεις, οι οποίες τιμωρούσαν την βλασφημία των θείων και ιερών προσώπων και γενικά το θρησκεύεσθαι των πολιτών, με αποτέλεσμα ο κάθε χριστιανομάχος «καλλιτέχνης» να προσβάλλει με όποια χυδαιότητα θέλει τα ιερά και το όσια της πίστεως της μεγάλης πλειοψηφίας της πατρίδος μας. Βεβαίως όλοι αυτοί δεν τολμούν να προσβάλλουν το Ισλάμ, διότι «θέλουν το κεφάλι τους στη θέση του»!

    Κλείνουμε την ανακοίνωσή μας, εκφράζοντας την ανησυχία μας και τον έντονο προβληματισμό μας για τα όσα τραγικά συμβαίνουν, τόσο σε παγκόσμιο επίπεδο, όσο και στην αιματοβαμμένη από τα αγιασμένα αίματα των αγίων και των ηρώων του Γένους μας. Διερωτόμαστε: πως γίνεται να ανεχόμαστε μια τέτοια κατάσταση αδιαμαρτύρητα, όπως προαναφέραμε. Πως γίνεται να ανεχόμαστε τον κάθε καλλιτέχνη και τον κάθε αλλοτριωμένο δημιουργό “Avant – Drag”, να βλασφημεί τα όσια και ιερά της πίστης μας και να προτρέπει ευθέως: «καταστρέψτε την Ελλάδα»; Ως πότε θα γινόμαστε συνένοχοί σ’ όλα αυτά τα βλάσφημα, αντικοινωνικά και αντεθνικά «καλλιτεχνικά» εξαμβλώματα; Πότε θα εγερθούμε από την πνευματική μας νωθρότητα και αποχαύνωση, συναισθανόμενοι ότι ζούμε σε καιρούς χαλεπούς, ζοφερούς, εσχατολογικούς, στους οποίους τέτοια φαινόμενα θα εντείνονται συνεχώς, με σκοπό να καταστρέψουν και το τελευταίο ίχνος αξιών, για τη δημιουργία της εφιαλτικής κοινωνίας του μιαρού Αντιχρίστου, ο οποίος βρίσκεται προ των θυρών;      

Εκ του Γραφείου επί των Αιρέσεων και Παραθρησκειών