Θεοφάνεια στην Αλεξανδρούπολη

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 06/01/2024

Η μεγάλη Δεσποτική Εορτή των Θεοφανείων και ο Μέγας Αγιασμός των υδάτων εορτάσθηκε με μεγαλοπρέπεια σε όλους τους Ιερούς Ναούς της Μητροπόλεώς μας από τη Λυκόφη μέχρι τη Σαμοθράκη.
  Ο Μητροπολίτης μας κ. Άνθιμος τέλεσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ναό  Αγίου Νικολάου στην Αλεξανδρούπολη παρουσία πλήθους κόσμου που κατέκλυσε τον ναό και των τοπικών αρχόντων του Δήμου και του Στρατού μας. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Ποιμενάρχης μας μίλησε προς το εκκλησίασμα( διαβάστε την ομιλία παρακάτω). Αμέσως μετά τελέσθηκε ο Μέγας Αγιασμός των Θεοφανείων.

  Αμέσως μετά όλο το εκκλησίασμα κατευθύνθηκε με λιτανεία στο λιμάνι της πόλεως όπου πραγματοποιήθηκε η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού και ο Αγιασμός των υδάτων του Θρακικού πελάγους. Ο Μητροπολίτης μας χαιρέτησε και ευλόγησε το συγκεντρωμένο πλήθος και ευχήθηκε όλοι μας να έχουμε την ευλογία και τον φωτισμό του Θεού στη ζωή μας και στην Πατρίδα μας και να επικαλούμαστε συνέχεια την βοήθεια του Θεού ιδιαίτερα κατά τα τελευταία δύσκολα χρόνια που πολλοί κίνδυνοι ελλοχεύουν για το Έθνος μας και την Χώρα μας.

  Πρώτος έπιασε τον Σταυρό ο Βασίλειος Πατσίδης, μαθητής της Α' Λυκείου. Ο Μητροπολίτης μας ευλόγησε έναν έναν τους 40 κολυμβητές στους οποίους έδωσε από ένα δώρο κι έναν χρυσό Σταυρό στον πρώτο.

  Μετά το πέρας του Αγιασμού στο λιμάνι, η πομπή επέστρεψε στον Μητροπολιτικό Ναό, όπου, κατά το έθος, ο Μητροπολίτης μας ευλόγησε με τον Τίμιο Σταυρό όλους όσους επέστρεψαν με την πομπή στο Ναό.