Αρχιεπίσκοπος: "Τα παιδιά δεν είναι ζώα συντροφιάς"

Απόψεις - Άρθρα - Σχόλια | Δημοσίευση: 20/12/2023

Εγκύκλιο απέστειλε η Ιερά Σύνοδος σε όλες τις Μητροπόλεις και τονίζει πως η Εκκλησία της Ελλάδος δεν τάσσεται ειδικά κατά του πολιτικού γάμου ανάμεσα σε ομόφυλα ζευγάρια, αλλά τάσσεται κατά του πολιτικού γάμου γενικώς.

Μάλιστα η Ιερά Σύνοδος επαναλαμβάνει πως τα παιδιά έχουν έμφυτη ανάγκη και συνεπώς δικαίωμα να μεγαλώνουν με άνδρα πατέρα και γυναίκα μητέρα και απορρίπτει πλήρως την υιοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια.

Κανένας, όπως αναφέρει, κοινωνικός εκσυγχρονισμός και καμία πολιτική ορθότητα δεν μπορεί να ξεγελάσει τη φυσική ανάγκη των παιδιών για πατέρα και μητέρα με υποκαταστάτες λύσεις.

Στο σημείωμα αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι τα παιδιά δεν είναι ούτε κατοικίδια ζώα συντροφιάς για όποιον θέλει να νιώθει κηδεμόνας, ούτε αξεσουάρ που θα επισημοποιήσουν ή θα καταστήσουν κοινωνικά αποδεκτή μια ομόφυλη συμβίωση.

Η Εκκλησία καταλήγει αναφέροντας ότι διαφωνεί με την ομόφυλη γονεϊκότητα γιατί δεν ικανοποιεί τα δικαιώματα των παιδιών να έχουν πατέρα και μητέρα και με τον ομόφυλο γάμο, όπως αναφέρει, διότι οδηγεί σε ομόφυλη γονεϊκότητα.