Λαοφιλής, συγχωρητικός, ρήτορας, ικανός οιακοστρόφος!

Απόψεις - Άρθρα - Σχόλια | Δημοσίευση: 14/12/2023

Ο λόγος για τον Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωρόθεο που συμπληρώνει 22 χρόνια στο πηδάλιο της Μητροπόλεως  Σύρου.

Σε ανάρτησή του στο f/b ο π. Αντώνιος Χορευτής αναφέρει:
"22 Χρόνια στο πηδάλιο της μητροπόλεως Σύρου!!!!
Αμνησίκακος, ανεξίκακος και συγχωρητικός προς όλους όσοι τον στενοχωρούν, τον πικραίνουν, τον κατηγορούν ή τον συκοφαντούν, επιλέγει το δύσκολο δρόμο της σιωπής . Γιατί επιλέγει την αγάπη ;
Ένας πραγματικός πατέρας στην συμπεριφορά του Μεγάλος ρήτορας του θείου λόγου εγώ θα τον χαρακτηρίσω μοναδικός και κυριολεκτώ σε καθηλώνει. Γεννημένος μεγάλος ηγέτης Μπορεί να προσφέρει ακόμα και στο πηδάλιο της εκκλησίας μας Αυτά τα βιώνουμε καθημερινά εμείς που είμαστε κοντά του και συνεργάτες του Ένα μεγάλο ευχαριστώ πατέρα Άξιος!!!!
ΔΟΡΟΘΕΟΥ Του Σεβασμιωτάτου και θεοπροβλήτου μητροπολίτου της Αγιωτάτης μητροπόλεως Σύρου Τήνου Άνδρου Κέας Μήλου και Μύκονου!!!!!
ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΕΤΗ!!!!"


Επίσης σε ανάρτησή του ο π. Πέτρος Μαραγκός γράφει για το λαοφιλή και αξιαγάπητο Μητροπολίτη: "Με την συμπλήρωση 22 ετών από την εκλογή και την εις Επίσκοπον  χειροτονία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Σύρου & Μυκόνου κ.Δωροθέου Β' εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας προς τον Θεό και αναφωνούμε με όλη την δύναμη της καρδιάς μας ΑΞΙΟΣ!!!"