Συναντήσεις Αρχιεπισκόπου

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 11/12/2023


Συνάντηση με τον Διοικητή της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, Υποστράτηγο κ. Αναστάσιο Πολύχρονο, τον Κοσμήτορα Δρ. Γεώργιο Καϊμακάμη και τον Καθηγητή και Διευθυντή του Ιστορικού Αρχείου της Εκκλησίας κ. Νικόλαο Τόμπρο είχε σήμερα το μεσημέρι ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Κατόπιν, τον Μακαριώτατο επισκέφθηκαν εκπρόσωποι του Οργανισμού Τουρισμού της Ιορδανίας συνοδευόμενοι από τον Αρχιεπίσκοπο Κυριακουπόλεως κ. Χριστόφορο, τον έξαρχο του Παναγίου Τάφου στην Αθήνα, Αρχιμανδρίτη, Ραφαήλ Γρίβα και τον Πρέσβη της Ιορδανίας στην Ελλάδα, ενώ από την πλευρά της Εκκλησίας της Ελλάδος την αντιπροσωπεία συνόδευαν ο Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας, ο Γραμματέας της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Προσκυνηματικών Περιηγήσεων, Αρχιμανδρίτης Σπυρίδων Κατραμάδος. Παρέστησαν, επίσης, ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, Αρχιμανδρίτης Ιωάννης Καραμούζης και ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος, Αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Ανδριόπουλος.

Ο Αρχιεπίσκοπος καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και, μεταξύ άλλων, έκανε αναφορά στην κατάσταση στην Γάζα, αλλά και σε συναντήσεις που είχε πρόσφατα τόσο με συγγενείς απαχθέντων, όσο και με πολιτικά και ακαδημαϊκά στελέχη από το Ιράν και επανέλαβε ότι καλούμαστε να επιμείνουμε να σταματήσει ο πόλεμος, να επιστρέψουν οι αιχμάλωτοι στις οικογένειες τους και να πάψουν να βάζουν μπροστά άμαχο πληθυσμό.
Στις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν αναφέρθηκε και ο Αρχιεπίσκοπος Κυριακουπόλεως.

Αργότερα, ο Μακαριώτατος είχε συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ. Ευγένιο και τους Μητροπολίτες Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου & Βιάννου κ. Ανδρέα και Γορτύνης & Αρκαδίας κ. Μακάριο, όπου συζήτησαν διάφορα ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος, καθώς, επίσης, μίλησαν για θέματα εκκλησιαστικής εκπαίδευσης.

 

Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος
Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης