Ηλιόεσσα η Κίμωλος εόρτασε την Προστάτιδά της Παναγία Οδηγήτρια

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 21/11/2023

Στον περικαλλή Ιερό Ναό της Παναγίας Οδηγητρίας Κιμώλου, ο οποίος εγκαινιάσθηκε στις 15 Ιουλίου 1873 από τον αείμνηστο Αρχιεπίσκοπο Σύρου Αλέξανδρο Λυκούργο, τελέστηκε σήμερα το πρωί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β΄, με τη λειτουργική συμμετοχή του Αρχιερατικού Επιτρόπου Κιμώλου και Εφημερίου του Ναού, Πρωτοπρ. Δημητρίου Βεντούρη και του Αναπληρωτού Αρχιερατικού Επιτρόπου Μήλου, Αρχιμ. Νεκταρίου Σώρρου, και με την παρουσία του Δημάρχου και Δημοτικών Συμβούλων, του Λιμενάρχη Κιμώλου, εκπροσώπων των τοπικών Αρχών, των Εκπαιδευτικών και Μαθητών όλων των Σχολικών Μονάδων της Κιμώλου,και πλήθους Κιμωλίων πιστών.
Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄, λαβών αφορμήν από τον στίχο του Απολυτικίου της ημέρας «διό και ημείς μεγαλοφώνως βοήσωμεν», κάλεσε τους πιστούς μεγαλοφώνως να ευχαριστήσουν την Παναγία, για όσα προσέφερε στην Εκκλησία και την ανθρωπότητα, γιατί μας αξίωσε όλους να συνεορτάζουμε σήμερα τα Εισόδιά Της, για όσα μας δίνει στη ζωή μας, γιατί μας αγκαλιάζει σαν παιδιά Της και καθίσταται για όλους μας σκέπη και καθοδηγήτρια.
Ευχαρίστησε και συνεχάρη τον Εφημέριο του Ναού και Αρχιερατικό Επίτροπο Κιμώλου για το ποιμαντικό έργο που προσφέρει στην ολιγάνθρωπη Εκκλησιαστική Κοινότητα της Κιμώλου, απηύθυνε προς τους μαθητές πατρικές νουθεσίες και συμβουλές και ευχήθηκε σε όλους για τις επερχόμενες εορτές των Χριστουγέννων.