Μητροπολίτης Σπάρτης:«Μετανοεῖτε, ἤγγικε γάρ ἡ βασιλεία τῶν οὐρανῶν»

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 26/06/2011

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εόρτασε και πανηγύρισε την Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011, το Ιερόν Γενέσιον του Τιμίου και Ενδό- ξου Προφήτου, Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου, το όμορφο και γραφικό χωριό του δασοσκέπαστου Πάρνωνα, η Μεγάλη Βρύση.

Το απόγευμα της παραμονής, ετελέσθη ο πανηγυρικός εσπερινός μετ’αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος από τους ιερείς: α) Πρωτ. Βασίλειο Μιχαλόχρηστα, Αρχιερατικό Επίτροπο Βρεσθένων και Καστορείου και εφημέριο Κλαδά, β) Πρωτ. Γεώργιο Λάτση, Αρχιερατικό Επίτροπο και εφημέριο Ξηροκαμπίου, γ) π. Παναγιώτη Λάτση, εφημέριο Τσεραμιού. Το θείο λόγο κήρυξε παρουσία του Δημάρχου Σπάρτης κ. Σταύρου Αργειτάκου και πλήθους πιστών, ο Αρχιερατικός Επίτροπος Βρεσθένων, ενώ στο ιερό αναλόγιο έψαλλε ο εφημέριος Τραπεζοντής, π. Παναγιώτης Τσώκρης.

Την επομένη, κυριώνυμο ημέρα της εορτής, ετελέσθη ο Όρθρος μετ’αρτοκλασίας και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία μετά θείου κηρύγματος, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευσταθίου, τον οποίο πλαισίωναν, εκτός από τους εφημερίους Ξηροκαμπίου και Τσεραμιού, ο Πρωτ. π. Χρήστος Τσαγκαρούλης, ο εφημέριος Βρεσθένων π. Ιωάννης Καμαρινός, καθώς και ο ιεροδιάκονος της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, π. Κωνσταντίνος Σκάλτσας. 

Στο πλούσιο και διδακτικό κήρυγμά του, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, αφού αναφέρθηκε στην εκτενέστατη ευαγγελική περικοπή της εορτής, τόνισε την αξία που έχει για τη ζωή του ανθρώπου η απόκτηση παιδιών και μάλιστα η από την κλίση και κλήση τους αφιέρωσή τους στο Θεό, ενώ ολοκλήρωσε τους πατρικούς λόγους του, επαναδιατυπώνοντας προς τους ευλαβείς προσκυνητές του ιστορικού αυτού Ναού του 17ου αιώνος, την πάγια προτροπή και διδασκαλία του Προδρόμου μας, το: «Μετανοεῖτε, ἤγγικε γάρ ἡ βασιλεία τῶν οὐρανῶν».

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργία προσφέρθηκαν γλυκίσματα κάτω από τον ευσκιόφυλλο πλάτανο που βρίσκεται έξωθεν του Ιερού Ναού, ενώ όλοι, κληρικοί και λαϊκοί, ανανέωσαν το προσκυνηματικό ραντεβού τους για την επόμενη χρονιά. Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως