Μνημόνιο Συνεργασίας Πατριαρχείου Αντιοχείας και ΜΚΟ «Αποστολή»

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 31/01/2011

Ως το σημαντικό επιστέγασμα της επταήμερης επίσκεψης του Μακαριωτάτου στη Συρία χαρακτήρισε ο Πατριάρχης Αντιοχείας κ. Ιγνάτιος το μνημόνιο συνεργασίας που υπεγράφη χθες Κυριακή μεταξύ του Πατριαρχείου Αντιοχείας και της ΜΚΟ «Αποστολή» της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Ο Πατριάρχης επισήμανε την ανάγκη επίσπευσης του χρόνου έναρξης των εργασιών των επιτροπών των δύο πλευρών για την αξιολόγηση των έργων και χαρακτήρισε ως «ανάσα» για το Πατριαρχείο τη συνεργασία με την «Αποστολή» και την Ι. Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Επίσης ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο για την προσφορά της Εκκλησίας στους Σύριους πολίτες που βρίσκονται στην Ελλάδα (κυρίως μέσω των συσσιτίων), για την βοήθεια που έχει προσφέρει η Εκκλησία της Ελλάδος στη Συρία (με την ανέγερση σχολείων κ.ά.), ενώ αναφέρθηκε και στην ανάγκη εντατικοποίησης των μαθημάτων της ελληνικής γλώσσας στο πανεπιστήμιο του Balamand.

Η «Αποστολή» θα έχει έδρα τόσο στη Δαμασκό, όσο και στο πανεπιστήμιο του Balamand και, σύμφωνα με το μνημόνιο, οι τομείς συνεργασίας των δύο πλευρών αφορούν στην κοινωνική συνοχή, το περιβάλλον, την παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά και αρχιτεκτονική, τον πολιτισμό, τον τουρισμό καθώς και τη βοήθεια αναβάθμισης του βιοτικού επιπέδου των λαών των αναπτυσσόμενων χωρών.

Ο αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος και οι συνοδικοί που τον συνοδεύουν επιστρέφουν σήμερα το απόγευμα στην Αθήνα.