Ο μητροπολίτης Λαγκαδά Ιωάννης στηρίζει τη νεολαία-Φωτογραφικό υλικό

Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 30/01/2011

Η εορτή των Τριών Ιεραρχών, είναι σχολική εορτή και στο Λαγκαδά , η τοπική Εκκλησία και η Νεολαία συναντήθηκαν για άλλη μια φορά και ο μητροπολίτης κ. Ιωάννης έδωσε τις πατρικές ευχές και τις  ευλογίες του στο μέλλον του τόπου.

Ο σεβασμιώτατος απένειμε τιμητικό έπαινο στους αριστούχους μαθητές των σχολείων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της μητροπόλεως  ευχόμενος  υγεία, πρόοδο και πλούσιο τον από Θεού φωτισμό, προκειμένου  η ζωή των μαθητών  να είναι κοντά στην εκκλησία και να συνεχίζουν την προσπάθειά τους να παραμένουν άριστοι σε όλους τους τομείς στην ζωή τους. 

Κατόπιν ο μητροπολίτης   δέχτηκε τους  διευθυντές ,τους  καθηγητές και τους  μαθητές  στην αίθουσα της Ιεράς Μητροπόλεως. Σε συνομιλία που είχε μαζί τους   ο μητροπολίτης τόνισε   την στενή σχέση  που πρέπει να έχουν  με την Εκκλησία ,αναφερόμενος στους σύγχρονους προβληματισμούς και τους διένειμε τον νεοκδοθέντα τόμο με τις επιστολές του πρώτου κυβερνήτη της Ελλάδος Ιωάννη Καποδίστρια.

Προ ημερών ο μητροπολίτης Λαγκαδά, απευθυνόμενος προς τη νεολαία της μητροπολιτικής του επαρχίας είχε τονίσει μεταξύ άλλων:

«Δικό μου, λοιπόν, καθήκον είναι να στηρίξω εσάς τα παιδιά μου στο δύσκολο αγώνα πού καλείστε να αναλάβετε, να κάνω τον πόνο σας πόνο δικό μου, τη χαρά σας χαρά μου, τα όνειρα σας δικά μου όνειρα, να ξαναφέρω στην εκκλησιαστική μας οικογένεια αυτούς πού για διάφορους λόγους «ξενιτεύτηκαν», να παραμυθήσω τούς έχοντας ανάγκη, να χορτάσω τους πεινώντες, να στρώνω κάθε Κυριακή το Τραπέζι της Ευχαριστιακής Σύναξης και να σας περιμένω ως συνδαιτυμόνες της κοινής χαράς και αγάπης, της μόνης αγάπης πού αγιάζει την ψυχή και το σώμα.

Όλα αυτά βέβαια δεν μπορούν να γίνουν χωρίς τη βοήθεια του Θεού αλλά και τη δική σας συμμετοχή στην εκκλησιαστική μας κοινότητα και ζωή. Γνωρίζω ότι εμείς οι μεγάλοι πολλές φορές σας πληγώσαμε, σας διαψεύσαμε και προδώσαμε τα όνειρα σας.

Και είναι αλήθεια ότι εμείς οι μεγάλοι συνηθίζουμε να ρίχνουμε τα βάρη και τις ευθύνες σε εσάς τούς νέους προσπαθώντας να παραβλέψουμε τις δι­κές μας ανεπάρκειες και παραλείψεις. Αλλά σκεφθείτε ότι κι εμείς δεν γεννηθήκαμε Πατέρες, αλλά ασκούμαστε στην πατρότητα, με τα λάθη και τις αδυναμίες μας, και είναι βέ­βαιο ότι οι καρποί της δικής μας ασκήσεως φαίνονται στα πρόσωπα και στη ζωή σας. «Από τον καρπό άλλωστε γνω­ρίζεις το δέντρο», πού σημαίνει ότι όταν αγωνιζόμαστε όλοι μαζί και στηρίζουμε αδελφικά ό ένας τον άλλον, μέσα σε πνεύμα αγάπης και ειρήνης, τότε η χάρις του Θεού ευλογεί τη ζωή και τον αγώνα όλων μας.»

Τα λόγια του έχουν αγγίξει τις καρδιές των νέων ανθρώπων και όπως λένε γονείς από το Λαγκαδά, «στην περιοχή μας γίνεται δουλειά από την τοπική Εκκλησία»