H ΜΚΟ “Ρωμηοσύνη” του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων στους Αγίους Τόπους

Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 22/06/2011

H Μη Κυβερνητική Οργάνωση “Ρωμηοσύνη” του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων

διοργανώνει Ιερό Προσκύνημα στους Αγίους Τόπους σε συνεργασία με το γραφείο ταξιδίων Caravel Travel (Κομνηνών 12, Θεσσαλονίκητηλ. 2310-235554, fax. 2310-228359) Αναχώρηση : 12/07/11  Επιστροφή : 18/07/11 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΟΣ 

12/07  ΤΡΙΤΗ : ΑΘΗΝΑ – ΤΕΛ ΑΒΙΒ

Συγκέντρωση στις 00:30 στο  αεροδρόμιο  «Ελ. Βενιζέλος» στην Αθήνα.  Απευθείας πτήση με την Aegean Airlines για Τελ Αβίβ  (Πτήση: Α3 928  13/07 ΑΘΗΝΑ - TEL AVIV 02:20-04:20).  

13/07  ΤΕΤΑΡΤΗ : ΤΕΛ ΑΒΙΒ – ΦΡΕΑΡ  ΙΑΚΩΒ – ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ

Άφιξη στις 04:20 στο αεροδρόμιο «Ben Gurion» και αναχώρηση για την περιοχή της Σαμάρειας, όπου και θα επισκεφθούμε (εφόσον το επιτρέπουν οι συνθήκες) το Φρέαρ του Ιακώβ, εκεί που ο Κύριος συνομίλησε με την Σαμαρείτιδα, την Αγία Φωτεινή. Εδώ βρίσκεται και το σκήνωμα του νέου Οσιομάρτυρα Φιλούμενου. Μεταφορά στα Ιεροσόλυμα. Η μέρα μας είναι αφιερωμένη στην Παλαιά Πόλη. Επίσκεψη στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, όπου θα μας δεχθεί ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος Γ’. Θα ξεναγηθούμε στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως, όπου θα δούμε και θα προσκυνήσουμε τον Πανάγιο Τάφο, την Αποκαθήλωση, το φρικτό Γολγοθά, το σημείο όπου βρέθηκε ο Τίμιος Σταυρός, το Μη Μου Άπτου κ.α. Συνεχίζουμε με την  Οδό Του Μαρτυρίου, το Πραιτώριο, το σπίτι των Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννας και καταλήγουμε στη Γεθσημανή, όπου θα προσκυνήσουμε τον Τάφο της Παναγίας και τουςΤάφους των Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννας και τουμνήστορος Ιωσήφ. Μεταφορά στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο. Διανυκτέρευση. 

14/07  ΠΕΜΠΤΗ:  ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ – ΘΑΒΩΡ – ΝΑΖΑΡΕΤ – ΙΟΡΔΑΝΗΣ

Πρωινό και αναχώρηση για την Άνω Γαλιλαία στο όρος Θαβώρ, τον τόπο της Μεταμόρφωσης του Κυρίου. Ανάβαση με ταξί στην κορυφή του όρους, όπου βρίσκεται το Ελληνο-ορθόδοξο μοναστήρι της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος. Εν συνεχεία με το πούλμαν κατευθυνόμαστε στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στη Ναζαρέτ. Ανατολικά της Ναζαρέτ στο δρόμο προς τη λίμνη της Τιβεριάδος συναντάμε την Κανά της Γαλιλαίας, όπου ο Κύριος τέλεσε το πρώτο θαύμα μετατρέποντας το νερό σε κρασί. Μέσα στον Ιερό Ναό φυλάσσονται 2 από τις 6 λίθινες υδρίες του θαύματος. Στην ακτή της λίμνης της Τιβεριάδος, βρίσκεται η αρχαία πόλη της Καπερναούμ, την οποία ο Χριστός είχε καταστήσει κέντρο της επιγείου δράσεώς του. Πάνω στα παλιά ερείπια έχει χτιστεί η Ιερά Μονή Αγίων Αποστόλων. Στο νοτιοδυτικό τμήμα της λίμνης είναι χτισμένη η ομώνυμη πόλη, Τιβεριάδα. Ακολουθεί Αγιασμός στον Ιορδάνη ποταμό. Στάση επίσης στο μοναστήρι του Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτη που αναφέρεται ως το αρχαιότερο μοναστήρι της Παλαιστίνης. Επιστροφή στα Ιεροσόλυμα. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

15/07  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ :  ΙΕΡΙΧΩ –  ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ 

Πρωινό και και αναχώρηση για την Ιεριχώ, με πρώτη επίσκεψη στην Ι.Μ. Αγίου Γεωργίου Χοτζεβίτη. Στη συνέχεια επίσκεψη στο μοναστήρι του Προφ. Ελισαίου και τη συκομορέα του τελώνη Ζακχαίου. Θα ανηφορίσουμε στο Σαραντάριο όρος, όπου ο Κύριος έζησε 40 ημέρες με νηστεία και προσευχή πριν την έναρξη του κοσμοσωτήριου έργου Του. Κατά την επιστροφή μας στα Ιεροσόλυμα επίσκεψη στη Βηθανία, στην εκκλησία Μαρίας και Μάρθας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

16/07 ΣΑΒΒΑΤΟ: ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ - ΒΗΘΛΕΕΜ

Πρωινό και αναχώρηση για Βηθλεέμ. Προσκύνημα στο σπήλαιο και τη Φάτνη όπου γεννήθηκε ο Κύριος. Συνεχίζουμε το προσκύνημα μας στο Χωρίο των Ποιμένων και επίσκεψη (προαιρετικά) στην Ι. Μονή Αγίου Σάββα (Άβατο για τις γυναίκες)και του Αββά Θεοδοσίου. Καθοδόν στα Ιεροσόλυμα θα  δούμε το μοναστήρι του Συμεών Θεοδόχου Καταμόνας και του Τιμίου Σταυρού. Διασχίζοντας το Όρος των Ελαίων και επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

17/07  ΚΥΡΙΑΚΗ:  ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ

Πρωινό και ημέρα ελεύθερη στην Παλαιά Πόλη, όπου μπορείτε να επισκεφθείτε κατ’ ιδίαν τα διάφορα μικρά μοναστηράκια εντός της Παλαιάς Πόλεως των Ιεροσολύμων (Μεγάλη Παναγία, Αγίων Θεοδώρων, Σεϊδανάγιας, Αγίου Ευθυμίου, Μετόχι Γεθσημανής κ.ά.). Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

18/07  ΔΕΥΤΕΡΑ :  ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ – ΤΕΛ ΑΒΙΒ – ΑΘΗΝΑ

Νωρίς το πρωί (02:15) αναχώρηση για το αεροδρόμιο του Τελ – Αβίβ όπου και με απευθείας πτήση της Aegean Airlines πετάμε για Αθήνα (Πτήση: Α3 929 TEL AVIV - ΑΘΗΝΑ 07:00-09:00). 

 

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ:

790 € (Συμμετοχή 46-50 ατόμων)  

805 €  (Συμμετοχή 40-45 ατόμων)      

          

 ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ: 150 €

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ :

-             Αεροπορικό εισιτήριο ΑΘΗΝΑ - ΤΕΛ ΑΒΙΒ – ΑΘΗΝΑ.

-          Φόροι αεροδρομίων.

-          Διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Gloria Hotel 3* με ημιδιατροφή στα Ιεροσόλυμα.

-          Εκδρομές- ξεναγήσεις-περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.

-          Μετάβαση με ταξί στο Θαβώρ.

-          Ξεναγός του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων.

-          Αρχηγός – Συνοδός του γραφείου μας.

-          Φιλοδωρήματα 

-          Ασφάλεια Αστικής Επαγγελματικής Ευθύνης.

-          Ενημερωτικά έντυπα – Ταξιδιωτική Τσάντα. 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ :

- Μεταφορά από / προς Αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», ποτά, αχθοφορικά, οτιδήποτε αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προτεινόμενο ή προαιρετικό.

- Προαιρετικά 100 € Υπέρ του Παναγίου Τάφου, που θα δοθούν κατά την επίσημη επίσκεψή μας στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων ενώπιον του Μακαριωτάτου. 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ο Αρχηγός  Διατηρεί το Δικαίωμα Αλλαγής του Προγράμματος.

Παρατηρήσεις:

Η εγγραφή θεωρείται έγκυρη με προκαταβολή 300 Ευρώ κατ’ άτομο.

Τέλος εγγραφών το αργότερο μέχρι τις 30/05/2011.

Οριστική εξόφληση και προσκόμιση διαβατηρίων νέου τύπου, το αργότερο μέχρι 15/06/2011.

Το πρακτορείο διατηρεί δικαίωμα σχετικής τροποποιήσεως του προγράμματος, εάν καιρικές συνθήκες, λόγοι ανωτέρας βίας, ή τεχνικοί λόγοι καθιστούν τούτο αναγκαίο.

Για ακυρώσεις έως ένα μήνα πριν την αναχώρηση επιστρέφεται η προκαταβολή. Ακύρωση 15-20 μέρες πριν  την αναχώρηση είναι εφικτή χωρίς όμως να επιστρέφεται η προκαταβολή. Σε περίπτωση ακύρωσης 15-1 ημέρες πριν την αναχώρηση παρακρατείται ολόκληρο το ποσό της εκδρομής.

Η τιμή έχει υπολογιστεί με βάση τις συναλλαγματικές ισοτιμίες Ευρώ και Δολαρίου, αεροπορικών ναύλων, φόρων αεροδρομίων και καυσίμων που ισχύουν στις 18/02/2011 και είναι δυνατόν να αλλάξουν απροειδοποίητα σε περίπτωση αλλαγής των ξένων συναλλαγματικών μονάδων. 

Καταθέσεις για προκαταβολή και εξόφληση μπορούν να γίνουν στους κάτωθι τραπεζικούς λογαριασμούς:

 

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ           ΑΡ. ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ 210/441521-36

ALPHA ΤΡΑΠΕΖΑ             ΑΡ. ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ 700 00 2002 016679

 

 

Δικαιούχος: Ε & Θ ΜΑΝΤΟΥΣΗΣ & ΣΙΑ Ε.Ε.

 

      

Πληροφορίες - Προγράμματα - Εγγραφές:

Στο γραφείο ταξιδίων Caravel Travel

Κομνηνών 12, Θεσσαλονίκη Τηλ. 2310-235554, fax. 2310-228359 www.caravel-travel.gr