Η μεγάλη γιορτή των παιδιών από την Ιερά Μητρόπολη Γλυφάδας

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 20/06/2011

Την Κυριακή των Αγίων Πάντων 19 Ιουνίου 2011, από τις 6.00 μ.μ. έως τις 11.30 το βράδυ, πραγματοποιήθηκε η 8η  «Εορτή του παιδιού» της Ιεράς Μητροπόλεως Γλυφάδας. Πάνω από περίπου δύο χιλιάδες κόσμος, κάθε ηλικίας, κυρίως όμως παιδιά, έφηβοι και νέοι, κατέκλεισαν την πλατεία Σμύρνης στο Ελληνικό, όπου πραγματοποιήθηκε η Εορτή. Γενικότερα το πρόγραμμα της Εκδηλώσεως, που αποτελεί πλέον θεσμό της Ιεράς Μητροπόλεως, διήρκησε πάνω από  4 ώρες, με  37 περίπτερα.

Περιληπτικά να αναφέρουμε ότι υπήρχαν 30 περίπτερα-δοκιμασίες, για τα παιδιά που τους εξασφάλιζαν πόντους, που μπορούσαν να τους εξαργυρώνουν με πλούσια δώρα για όλες τις ηλικίες. 

Παρουσιάστηκαν 4 παραστάσεις με κουκλοθέατρο, με διδακτικές ιστορίες για τα παιδιά. Τρία συγκροτήματα παραδοσιακών χορών από Ενορίες της Ιεράς Μητροπόλεως, παρουσίασαν περίπου 13 χορούς και καταχειροκροτήθηκαν.

Μια Θεατρική ομάδα Ενορίας Ιεράς Μητροπόλεως, παρουσίασε δύο θεατρικά δρώμενα με επίσης ψυχαγωγικό αλλά κυρίως διδακτικό νόημα και προβληματισμό. Δύο μουσικά σχήματα εφήβων και νέων τραγούδησαν για τρεις τουλάχιστον ώρες σύγχρονα αλλά και παραδοσιακά ελληνικά τραγούδια 

Kαι όλα αυτά σε συνδυασμό με συνεχή προσφορά από  : πόπ-κόρν, λουκουμάδες, μαλλί της γριάς, σουβλάκια, πίτσες, παγωτά, αναψυκτικά και νερά, έκαναν την ατμόσφαιρά ένα πραγματικό πανηγύρι.