Θυρανοίξια Ι.Ν Πάντων των Θρακών Αγίων

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 17/06/2011

Η τέλεση των Θυρανοιξίων του Ναού Πάντων των Θρακών Αγίων, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 18 Ιουνίου 2011, στις 6.30 το απόγευμα. Θα  ακολουθήσει ο πρώτος Πανηγυρικός Εσπερινός από την ασματική Ακολουθία η οποία έχει συνταχθεί ειδικά για την μνήμη των Αγίων της Θράκης. Τα Θυρανοίξια του Ναού,  τον οποίο η Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως γιαπρώτη φορὰαποδίδει στὴλατρεία τουΤριαδικούΘεού, αφιερωμένου στοὺς Θράκες Αγίους,  πραγματοποιούνται με  ἀφορμὴτὴνἑορτὴτῶν Ἁγίων Πάντων. 

Στα Θυρανοίξια, στον Πανηγυρικό Εσπερινό, καθώς και στη Θεία Λειτουργία, η οποία θα τελεσθεί την Κυριακή 19 Ιουνίου (7.30’-10.30’ π.μ.) ἡμέρα τῆς Ἑορτῆς Πάντων τῶν Θρακῶν Ἁγίων, εκτός από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως, κ. Άνθιμο, θα συμμετέχουν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Φλωρίνης, κ. Θεόκλητος και Εδέσσης, κ. Ιωήλ. 

Ο Ναὸς, ο οποίος βρίσκεται εντός της Ιεράς Μονής αγίου Ιωάννου τουΘεολόγου στοΑετοχώρι, θααποτελείΜνημείο της πλούσιας θρακικής αγιολογίας μὲαναρτημένους πίνακες των κατὰμήνα εορταζομένων θρακών μαρτύρων καιοσίων αγίων, καθὼς καιχάρτες της ενιαίας Θρακικής αγιοτόκου γης.

 

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως