Χειροτονία Πρεσβυτέρου στην Ι.Μ. Μαρωνείας

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 07/09/2014

Το Σάββατο το πρωί, 6η Σεπτεμβρίου 2014, ημέραν αναμνήσεως του εν Χώναις θαύματος του Αρχαγγέλου Μιχαήλ, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων ιερούργησε εις τον Ιερόν Καθεδρικόν Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κομοτηνής, όπου ετέλεσε την εις Πρεσβύτερον Χειροτονίαν του Διακόνου Χρυσοστόμου Τσιναρέλη, αδελφού της Ιεράς Μονής Παναγίας Φανερωμένης Βαθυρρύακος.

Ο Διάκονος Χρυσόστομος κατά την προσφώνησίν του ανεφέρθη εις λόγους του ιερού Χρισοστόμου περί ιερωσύνης, ως και του Γρηγορίου του Θεολόγου και υπογράμμισε την αξίαν του Μυστηρίου το οποίον λαμβάνει, ο δε Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Παντελεήμων κατά την αντιφώνησίν του εξέφρασε την προσωπικήν του χαράν, ως και της τοπικής Εκκλησίας ότι ένας ακόμη νέος και μορφωμένος εισάγεται εις τα Άγια των Αγίων διά να διακονήση τον Θεόν και τους ανθρώπους και τον εκάλεσε να εφαρμόση εις την ζωήν και την διακονίαν του όσα υπεγράμμισε.

Πριν την απόλυσιν της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης απένειμε εις τον νέον Ιερομόναχον το οφφίκιον του Αρχιμανδρίτου, ώστε, όπως σημείωσε, θωρακισμένος πνευματικά, να εργασθή εις την Ενορίαν του γενόμενος τοις πάσι τα πάντα.