Σπάρτης Ευστάθιος: "ο κλήρος πρέπει να βρίσκεται διαρκώς σε εγρήγορση"

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 05/09/2014

Με στόχο τη συνεχή επιμόρφωση και κατάρτιση των κληρικών της τοπικής Εκκλησίας, που αποτελεί μία από τις προτεραιότητες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Ευσταθίου, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης 4 Σεπτεμβρίου 2014 το Ετήσιο Γενικό Ιερατικό Συνέδριο της Ιεράς Μητροπόλεως Μονεμβασίας και Σπάρτης στην αίθουσα της Στέγης Νεότητος.


 

Της ενάρξεως του Συνεδρίου προηγήθηκε Θεία Λειτουργία στο Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας Σπάρτης προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Καστορίας κ. Σεραφείμ, ο οποίος κατόπιν προσκλήσεως του Σεπτού Ποιμενάρχη, ήταν ο εισηγητής του Συνεδρίου. Η λατρευτική σύναξη επισφραγίστηκε με την τέλεση μνημοσύνου για τους ιερείς που απεβίωσαν τον τελευταίο χρόνο.


 

Το Συνέδριο ξεκίνησε με προσευχή και ακολούθησαν προσφωνήσεις από τον Πανοσ. Αρχιμ. π. Ευστάθιο Πορφύρη, ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεως και το Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη κ. Ευστάθιο ο οποίος αρχικά ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Καστορίας κ. Σεραφείμ για την αποδοχή της πρόσκλησης, παρά το γεγονός ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα στα ποιμαντικά του καθήκοντα έχει ενταχθεί και η τοποτηρητεία της χηρευούσης Ιεράς Μητροπόλεως Γρεβενών. Στη συνέχεια κήρυξε την έναρξη του Συνεδρίου, τονίζοντας ότι ο κλήρος θα πρέπει να βρίσκεται διαρκώς σε εγρήγορση, να επισημαίνει τα όποια λάθη ή παραλείψεις του, να βελτιώνεται, να αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση και να στέκεται στο πλευρό των συνανθρώπων μας με αγάπη, προθυμία και κατανόηση.


 

πηγή: Ιερά Μητρόπολη Μονεμβασίας και Σπάρτης