Μητροπολίτης Νικηφόρος: Δοξάζω το Θεό!

Πατριαρχεία | Δημοσίευση: 13/06/2011

Δοξάζουμε το Θεό, που στις δύσκολες μέρες που διάγει η χώρα μας, φροντίζει να αναδεικνύει νέους δωρητές για το έργο της εξωτερικής Ιεραποστολής. Η ευαισθησία των ευσπλαχνικών συνανθρώπων μας έχει προσφέρει από το υστέρημα της καρδιάς τους για τη στήριξη των Ορθοδόξων (και όχι μόνο) αδελφών μας στις χώρες της Αφρικής. Ήδη τρεις στοργικοί δωρητές ανέλαβαν διά της Αδελφότητάς μας τη χρηματοδότηση δύο νέων έργων στην πόλη Gungu του Κογνκό, με πληθυσμό περί τους 100.000 κατοίκους, η οποία βρίσκεται 700 χλμ. νοτιοανατολικά της πρωτεύουσας Κινσάσα. Με τη βοήθειά τους θα ανεγερθεί ένας Ιερός  Ναός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, ο οποίος θα στεγάσει το ορθόδοξο ιθαγενές ποίμνιο. Επιπλέον, θα χτιστεί σχολικό συγκρότημα για να παράσχει δωρεάν εκπαίδευση στα παιδιά της περιοχής.

Στις, 7 Ιουνίου 2011, τέθηκαν οι θεμέλιοι λίθοι σε μια λιτή εκκλησιαστική τελετή. Σύντομα θα αρχίσουν οι οικοδομικές εργασίες για τα θεάρεστα αυτά πνευματικά και κοινωνικά έργα. Παραθέτουμε μικρή ενημέρωση από το Σεβ. Μητροπολίτη Κεντρώας Αφρικής κ. Νικηφόρο:
«Ο θεμέλιος λίθος στο Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και του σχολείου ετέθη σήμερα παρουσία εκπροσώπων των αρχών και πλήθους κόσμου. Επιστρέψαμε μόλις τώρα μετά από ταξίδι 11 ωρών και σας στέλνω για να χαρείτε. Μνημονεύσαμε ιδιαιτέρως υπέρ υγείας των τριών ανωνύμων κτητόρων της Εκκλησίας και του Σχολείου. Όταν έλθω, θα σας φέρω περισσότερες φωτογραφίες και video.

π.Νικηφόρος» ( πηγή:Αδελφότητα Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής)