Μητρόπολη Μεξικού: η εορτή της Παναγίας

Οικουμενικό Πατριαρχείο | Δημοσίευση: 18/08/2014

Ι.Μ.Μεξικού-Για πρώτη φορά εορτάστηκε στην πόλη του Μεξικού ο Επιτάφιος της Παναγίας στον Καθεδρικό Ναό Αγίας Σοφίας ενω ακολούθησε Θεία Λειτουργία. Οι πιστοί Ελληνες και Μεξικανοί κατέκλυσαν τον ιερό ναό για να τιμήσουν την μεγάλη εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.Την Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Αρχιμανδρίτης Δαμιανός με τον διάκονο Αναστάσιο.

Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του εορτασμού είναι ότι πραγματοποιήθηκε το βράδυ μια και η 15η Αυγούστου στο Μεξικό είναι εργάσιμη ημέρα.

Το μεγαλύτερο ποσοστό των πιστών Καθολικοί  νέοι στην πλειοψηφία τους Μεξικανοί που εναπόθεσαν τις ελπίδες τους στον Επιτάφιο της Παναγίας, ζητώντας παράλληλα και κατήχηση για  να γίνουν Χριστιανοί Ορθόδοξοι. Το Μεξικό είναι μια χώρα που τιμά ιδιαίτερα την  Θεομητορική εορτή των Χριστιανικών Εκκλησιών

 

Ο νους μας ταξιδεύει στην Γεσθημανή όπου βρίσκεται ο Ιερός Τάφος της Παναγίας, να νοιώσουμε τον τόπο όπου η Μάνα όλου του κόσμου αναμένει να ακούσει τις προσευχές και τις ελπίδες μας για ένα καλύτερο μέλλον, για μια ανθρώπινη ζωή γεμάτη χαρά , ευλογία, σεβασμό, για να απολαύσουμε τον επίγειο αυτό παράδεισο που μας χάρισε ο Θεός” είπε μεταξύ άλλων στον λόγο του ο Αρχιμανδρίτης Δαμιανός.